Lunes, 10 de Mayo de 2021

Otras localidades

"La marca Barça ha sabut ser molt més atractiva que d'altres clubs"

El FC Barcelona lidera la classificació dels clubs de futbol més valuosos (Forbes), en parlem amb el Jordi Urbea (CEO de Ogilvy).

El Futbol Club Barcelona és el club de futbol més valuós del món segons la prestigiosa publicació de Forbes. L'entitat blaugrana està per sobre del Madrid, del Bayern, del Manchester... Sobre aquesta circumstància n'hem parlat i n'hem analitzat tots els detalls amb el Jordi Urbea, CEO de Ogilvy.

 

La marca Barça

"El tema de les marques es va construint a poc a poc, es consoliden en anys. La marca Barça ha sabut ser molt més atractiva que d'altres, punt de modernitat interessant, arribant a usuaris més enllà de les nostres fronteres. Té a veure més enllà dels resultats esportius, jugadors, la ciutat... És un club atractiu i per això lidera la classificació".

"No és atribuïble a una sola presidència, en un moment es va fer un clic per ser un club internacional, es va construir bé la imatge i l'imaginari de la marca i l'imaginari el club. Va coincidir amb moments esportius extraordinaris que van ajudar al salt i això va ajudar a escurçar el temps de reconeixement d'aquesta marca".

 

Monetitzar la marca

"El Barça ja ha iniciat un procés des de fa anys de monetitzar més enllà dels ingressos típics, ja ha iniciat el camí. 375 milions de fans només amb 1 euro ja són 375 milions d'euros... Hi ha molta gent que et segueix perquè simpatitza amb l'esport, algun jugador, la marca... Ara cal fer un salt per nous ingressos digitals, és on més recorregut hi ha".


Sobre la marca Messi-Barça

"La marca Messi és un actiu que el Barça ha de cuidar, de no fer-ho podria afectar a la marca Barça".

"Segurament hi hauria altres marques que s'associarien a la marca Barça i que li donarien la mateixa Barça, cal estudiar-ho per mantenir el mateix atractiu que ja dóna Messi".

 

L'exemple del Manchester United

"El Manchester United van ser els pioners en eixamplar mercat europeu, asiàtic, anaves per la Índia i van ser els primers... Porten 20 anys eixamplant la marca, els seus enamorats no canvien, neixes i mores d'un equip, és difícil canviar l'equip que estimes".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?