Miércoles, 12 de Mayo de 2021

Otras localidades

Les discoteques de Barcelona demanen poder fer festes diürnes a l'aire lliure

El Gremi d'Empresaris de Discoteques de Barcelona demana al Govern i l'Ajuntament de Barcelona un canvi normatiu que els permeti reprendre i adaptar la seva activitat després de 13 mesos tancats

Terrassa d'una discoteca al Port Olímpic de Barcelona

Terrassa d'una discoteca al Port Olímpic de Barcelona / Getty Images

El Gremi d’Empresaris de Discoteques de Barcelona demana un canvi normatiu que els permeti reprendre i adaptar la seva activitat després de 13 mesos tancats. El seu president, Ramon Mas, diu que fa més de 15 anys que demanen aquest canvi normatiu, però que ara es fa més necessari que mai. Volen poder obrir a mig matí i tenir permisos per traslladar les seves festes al carrer, en horari de tardes.

“Que els propis promotors de les discoteques poguessin fer les festes al carrer en un horari que no molesti els veïns, el que es coneix popularment com el tardeo, amb barra i dj a l’aire lliure”.

D’entrada, necessiten reduir de 12 a sis les hores que han d’estar tancades un cop s’acaba la seva jornada, compresa entre la mitja tarda i les sis de la matinada. Només així, diuen, podrien organitzar activitats de dia. Mas explica que estan en converses amb totes dues administracions per fer aquest pas.

En paral·lel, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament preparen una nova línia d'ajuts per les discoteques. Segons dades del gremi, n'hi ha que aquest any pandèmic han tingut pèrdues d'entre 500.000 i un milió d'euros.

Festes en grups bombolla, en barques o en habitacions d’hotel

El Gremi d’Empresaris de Discoteques de Barcelona ha fet aquesta petició durant la presentació de l’estudi que ha fet l’escola de negocis TBS Barcelona sobre com reobrir l’oci nocturn de la capital catalana.

L’estudi proposa traslladar les festes a espais alternatius a les discoteques. I posa com a exemple a seguir el model de Bèlgica, on algunes sales de festa organitzen festes en barca. L’escenari s’instal·la al moll i els assistents hi participen amb el seu grup bombolla des d’una barca. Els autors de l’estudi apunten al Port Olímpic o al Port Fòrum com a possibles llocs on fer aquest tipus de festa.

Una altra alternativa que s’inclou en aquest estudi és traslladar les festes a les places, fent que diferents bars musicals muntin activitats plegats com ara karaokes o coreografies.

L’estudi de l’escola de negocis TBS Barcelona també proposa que discoteques i hotels s’aliïn i organitzin festes als hotels, aprofitant que molts estan tancats per la pandèmia. Els assistents es repartirien per les habitacions en grups bombolla i la música els arribaria a través d’un altaveu instal·lat a cada habitació. En aquest cas, però, no podrien sortir de les habitacions.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?