Sociedad

Golejada i a esperar

Stuani de penal, Bustos i Mamadou Sylla firmen la victòria més còmoda de la temporada i el Girona es situa momentàniament a 3 punts de play off.

Aday, Gumbau i Santi Bueno han vist targeta i es perdran el pròxim partit per sanció.

Couto i Sylla a punt d'abraçar-se després del tercer gol. / Imatge: LFP

Girona

Sempre ens quedarà el dubte de què hauria passat si, només començar, López Toca no hagués xiulat penal per unes mans de Jair que ho eren menys que les de Gerard Valentín que l'àrbitre de Vallecas es va empassar després de consultar-ho amb el VAR, però el Girona ha fet, possiblement, el partit més seriós de la temporada.

GIRONA 3: Juan Carlos; Bueno, Juanpe, Arnau; Yan Couto, Gumbau (Kébé 75’), Cristóforo (Terrats 75’), Monchu, Aday (Luna 61’); Sylla (Bárcenas 86’) i Stuani (Bustos 61’) ZARAGOZA 0: Alvarez; Tejero, Peybernes, Jair Jr, Nieto; Francho (James 83’), Zapater (Eguarás 66’), Adrián (Bermejo 66’), Sanabria (Alegría 83’); G.Fernandez (Ivan Azón 45’) i Narvaez GOLS: 1-0 Stuani (p) 5’ | 2-0 Bustos 65’ | 3-0 Sylla 85’ | As Gumbau i Yan Couto ÀRBITRE: López Toca i Sagués Oscoz (VAR). Groga a Gabi Fernández, Tejero (Real Zaragoza) i Luna, Aday, Bueno i Gumbau (Girona).

Amb la profunditat dels carrilers -sobretot Yan Couto- amb una circulació de pilota a un o dos tocs, una ocupació gairebé perfecte dels espais i amb una determinació molt superior a la de la majoria de partits d'aquesta temporada ha convertit un rival que arribava embalat com el Real Zaragoza en un equip petit que amb prou feines ha inquietat i que ha xutat entre pals un sol cop.

Es posa momentàniament a tres punts del Rayo -que tanca el play off- a quatre de l'Sporting i a cinc del Leganés. No està gens malament per començar al cap de setmana.

Aday, Santi Bueno i Gumbau han vist la targeta groga i es perdran el pròxim partit al camp de l'Oviedo. Els dos primers compleixen el primer cicle mentre que Gumbau ja ha exhaurit el segon.

L'acció que ha acabat als onze metres l'ha gestat Yan Couto, que s'ha buscat la vida en l'espai lliure que hi havia al flanc de la defensa del Zaragoza, ha centrat a mitja alçada i Jair ha interceptat la pilota amb un gest molt estrany; tenia el braç enganxat al cos però ha baixat molt l'espatlla i López Toca, que estava molt a prop, no ha dubtat.

Stuani ha xutat a l'angle mort de Christian Álvarez, ha firmat el 8è gol de la temporada i, amb 141 entre Primera i Segona, ha entrat al Top 50 històric de les dues màximes categories del futbol espanyol.

L'uruguaià ha tornat a marcar quan, amb el cul, ha enviat al fons de la xarxa un servei de porteria d'Álvarez, però l'àrbitre ha interpretat que l'estava obstruint i l'ha anul·lat (13').

Els visitants haurien pogut entrar al partit en una errada defensiva del Girona. Tejero, sense pressió, ha enviat una passada llarga i creuada a Narváez que ha aparegut a l'esquena dels tres centrals però no ha esmorteït bé la pilota i Juan Carlos, molt atent, se li ha tirat a sobre.

Ha estat una de les poques accions destacables dels visitants, que han intentat reaccionar però s'han trobat un Girona molt solidari en defensa i que cada cop que aconseguia la pilota la guardava molt bé, obligant els aragonesos a haver de fer quilòmetres.

La victòria hauria pogut aclarir-se molt aviat si Sylla, als 48', no hagués desaprofitat una pilota morta a dins de l'àrea (48'). Bustos, en canvi, no ha desaprofitat un servei de Gumbau al pal llarg després d'un córner tret en curt i, de cap, ha fet el 2-0 quan s'havien jugat 20' de la represa. Acabava d'entrar per Stuani.

El 3-0 ha estat obra de Sylla a passada de Yan Couto (84') després d'un servei de banda tret ràpid al que ha donat continuïtat Ibrahima Kébé, que ha entrat de refresc.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00