Sociedad

L'hegemonia en joc

L'Spar Girona, aturat des del 3 d'abril, es creua a semifinals amb un València Basket que arriba en dinàmica de competició i amb moral després d'aixecar l'Eurocup.

Alfred Julbe diu que la baixa de María Araújo obligarà a modificar diversos rols dins l'equip i que Laia Flores permetrà tenir a Laia Palau i Chelsea Gray simultàniament en pista més minuts.

Alfred Julbe durant una sessió d'entrenament d'aquesta setmana. / Imatge: David Subirana cedida per Uni Girona

Girona

València Basket va pujar a la Liga Femenina Endesa fa tres cursos, aquest any ha disputat la seva primera final de Copa, acaba d'aixecar l'Eurocup i ara s'interposa entre l'Spar Girona i la seva sisena final de lliga consecutiva.

Pel tècnic de les gironines, Alfred Julbe, no hi ha dubte que el rival "està fent molt bé les coses com a club i com a equip" i que ha fet un pas més "per disputar l'hegemonia" dels dos equips que han monopolitzat el bàsquet femení els últims anys: l'Uni Girona i Perfumerías Avenida.

Alfred Julbe, prèvia Semifinals

00:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1618917343601/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

I en aquesta eliminatòria, l'Spar no només haurà de fer front al momentum que viu València com a club; també com a equip. Les dinàmiques son molt diferents. Mentre l'Uni torna d'una aturada de 17 dies "poc habitual" enmig d'un play off, la dinàmica del rival és perfectament normal perquè "ve de jugar i competir" i, a més, amb èxit, adverteix l'entrenador vermell i negre.

Alfred Julbe, prèvia Semifinals

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1618917435974/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Julbe diu que han tingut el repte de mantenir "el to i l'agressivitat" sense haver pogut ni tan sols fer un partit amistós degut a les restriccions. Ho veu diferent tècnic de València, Ruben Burgos, que pensa que Girona "ha tingut 15 dies nets per preparar l'eliminatòria" i que espera "coses noves, tàcticament" per intentar sorprendre-les.

Alfred Julbe, prèvia Semifinals

00:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1618917505857/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Burgos compta amb una plantilla llarga i compensada i amb noms propis importants. Cristina Ouviña ha estat escollida MVP estatal de la Lliga i la gironina Queralt Casas MVP de la final de l'Eurocup. Casas i l'ex-Perfumerías, Laura Gil, es van perdre la tornada de quarts de final contra Lugo però Burgos confia que demà puguin jugar i que puguin tornar a València amb la victòria.

Alfred Julbe, prèvia Semifinals

00:43

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1618917553919/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A part d'un possible problema de ritme, l'Uni Girona arriba al moment decisiu sense poder comptar amb una jugadora "global" com María Araújo. "No m'agrada queixar-me però si no pots comptar amb la jugadora que més reboteja, que et pot pujar la pilota en un contraatac, que té amenaça de tir i que juga com a mi m'agrada jugar, és evident que és un cop dur però ja no és un cop recent, ja ho hem assimilat", ha desgranat Julbe.

L'Uni ha accelerat la incorporació de Laia Flores. És una base, no és una quatre, però Julbe diu que serà important per ajudar-los a compensar els canvis de rol que hi haurà: "empenyem a Sonja Vasic a fer de tres i a assumir el descans d'Elonu a la posició de quatre i com que la Laia Palau i Chelsea Gray han demostrat que poden jugar juntes, no hauré d'estar pensant en quin moment faig el relleu per donar-los descans perquè això ho farà la Laia Flores".

Públic

El partit tornarà a comptar amb la presència de públic, un factor que Julbe considera que és "magnífic" però recorda que l'equip s'havia acostumat "a jugar sense mirar cap a dalt". Per això, ha fet una petició als aficionats que entrin demà al pavelló: "que sàpiguen que València defensa molt agressivament, que tinguin present que a vegades ens obligaran a consumir bona part de la possessió i que és important gestionar-ho sense estrès".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00