Sociedad
CIMERA IBEROAMERICANA

Marquina destaca la importància de tenir el país altament connectat

Durant el confinament es va arribar a pics de consum de dades de sis milions de gigues i es va absorbir sense problemes aquesta demanda

Un moment del debat sobre transformació digital i indústria 4.0. / M.P.

Andorra la Vella

El Board Member d’Andorra Telecom, César Marquina, ha recordat que durant el confinament es va arribar a pics de consum de dades de sis milions de gigues, el que incrementava en un 700% les descàrregues habituals. És per això que considera que ha estat una gran avantatge per la població, el fet de tenir una connectivitat tant desenvolupada que va absorbir sense problemes aquesta demanda.

Aquesta fortalesa en el sistema de telecomunicacions és precisament el que fa d’Andorra un país ideal per atraure nous talents i negocis, referma.

Marquina ha participat en la conferència Transformació digital i indústria 4.0. Nous productes, processos y models de negoci on també hi era la directora d’estratègia Global d’assumptes públics, Trinidad Jiménez, qui ha comentat que a Espanya els pics va ser del 50%.

Jiménez ha llançat un missatge als governs perquè diu que la col·laboració públicoprivada és més ara important que mai i que necessiten de bons marcs regulatoris per fer les inversions necessàries.

Una demanda a la qual també s’hi ha sumat la resta de ponents, Luis Colorado, director de banca digital i innovació del Banco Santander, Carlos Grau, CEO de Mobile World Capital i Sergio Martin, responsable de solucions digitals de Minsait.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00