Sociedad

Els clubs de la Superlliga no esperaven una reacció tan furibunda contra la seva competició

L'amenaça de la UEFA de fer-los fora de la competició aquesta mateixa temporada forma part d'aquesta reacció tan hostil que no esperaven

Un aficionat de l'Arsenal amb un cartell contra la Superlliga EuropeaGetty Images

Barcelona

La UEFA se sent ara encoratjada per l’ampli suport institucional, i com la FIFA són un “mal enemic quan veuen que els perilla la cadira.”

També preocupa molt el silenci quan no rebuig dels clubs francesos i alemanys que s’ha convidat per completar els quinze fundadors.

“Es un inconvenient gros que Alemanya i França amb tot el pes que tenen polític, mediàtic i econòmic ens girin de moment l’esquena” diuen fonts dels esmentats clubs.

També preocupa molt l’incendi a Anglaterra per la potent reacció organitzada i ferma dels seguidors.

Són conscients que el gruix dels clubs anglesos fundadors són de propietat estrangera, amb una mentalitat que no coincideix amb la dels seguidors que veuen en la Premier una competició intocable.

Es veuen abocats a una negociació necessària per bé que Florentino és qui més s’hi resisteix.

La negociació hauria de passar per una nova distribució dels diners televisius on tingui més importància el coeficient en funció del pes de l’equip.

Hi ha clubs fundadors que a aquesta Superlliga s’ hi han afegit amb la boca petita però segurament empesos pel forat econòmic que ha deixat la pandèmia.

“La pandèmia s’ha convertit aquesta vegada en l’element disruptiu en un futbol que sempre ha sigut evolutiu” però “a la fuerza ahorcan” que diuen en castellà.

Hauran de passar uns dies abans de negociar si s’escau i amb la particularitat que a cada costat de la taula hi pot haver interlocutors que no es poden veure. Per exemple Cefferin i Tebas en un costat, i Agnelli i Florentino en l’altre.

L’ acord és fonamental, entre altres coses perquè no és el mateix pactar que els 5 clubs que faltarien per completar els 20 siguin el quart de la lliga espanyola o el tercer de la francesa que haver de recórrer a les “wild cars” en cas de desacord.

Som en el punt que les dues bandes exhibeixen el seu potent arsenal davant d’una eventual negociació.

Els convençuts de l´aventura com el Reial Madrid, el Manchester United o la Juventus aguantaran la terrible pressió. Ho faran també altres clubs fundadors que no ho han liderat amb tanta convicció?

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00