Sociedad

Pressió contra la saturació de projectes de renovables

Entitats ecologistes de la Catalunya Central demanen posar fre als nombrosos macroprojectes de parcs eòlics i solars que planen sobre les seves comarques

Imatge d'arxiu d'un parc eòlic / PxHere

Barcelona

Les entitats ecologistes de la Catalunya Central volen que els ajuntaments s'oposin als macroprojectes de parcs eòlics i solars que planen sobre les seves comarques. I exigeixin ser escoltats. Així ho demanen a la moció que han fet arribar a tots els ajuntaments del Bages i del Moianès, on també reclamen la modificació de la llei que regula la implantació de les renovables.

Pep Torné, de Salvem Calders, defensa que “el model actual per aprovar aquests projectes menysté la sobirania dels municipis. Diu que no se’ls té en compte i que la Ponència d’energies renovables dona la viabilitat als projectes fent unes consultes a uns ajuntaments que moltes vegades no tenen la capacitat tècnica per determinar si volen o no els parcs”.

La Direcció General d'Energia defensa que l’allau de projectes a la que fan referència les entitats ecologistes no és tal. Recorden que es tracta de projectes que han superat només el primer filtre administratiu, l'anomenada Ponència d'energies renovables, però que això no vol dir que tots s'acabin executant perquè encara han de superar molts altres tràmits.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00