Sociedad

Fa pujada

L'Uni Girona perd de 9 contra València Basket a Fontajau en l'anada de semifinals però ha arribat a fer-ho de 16 en l'últim quart.

Les gironines han fet una bona primera meitat però el criteri arbitral a l'inici del tercer quart les ha portat a un col·lapse que ha durat massa.

Dissabte hauran de guanyar de 10 o més a la Fonteta si volen disputar la sisena final de lliga consecutiva.

Adaora Elonu llançant a cistella davant de Laura Gil. / Imatge: David Subirana cedida per Uni Girona

Girona

Mala peça al teler quan perds de 9 i has de dir "i gràcies". L'Uni Girona podria haver perdut bous i esquelles en l'anada de semifinals contra València a Fontajau, haver convertit la tornada a la Fonteta en un tràmit, però amb un geni i encert que li ha faltat en bona part de la segona meitat ha aconseguit evitar el K.O. tècnic al tram final.

El criteri arbitral a l'inici del tercer quart ha tret de polleguera a les locals, que han col·lapsat com feia dies que no passava. El tècnic no ha volgut valorar-ho. "Hem fet una bona primera part, concentrades, però a la segona part els minuts tontos ens han durat massa", ha sentenciat.

I això que l'inici havia estat més que prometedor. Al primer quart ha arribat a guanyar de 16. Hi havia fluïdesa en atac, es connectava amb Reisingerova amb assiduïtat i, en defensa, hi havia anticipació i les línies de passada estaven molt ben defensades.

Els problemes han començat al segon quart, quan València ha ajustat completament la seva defensa i l'Uni ha hagut de treballar més els atacs. Amb tot, amb un bàsquet de Sonja Vasic sobre la botzina, ha aconseguit arribar al descans amb un +6  (34-28) que feia justícia.

L'inici del tercer quart ha estat fatídic. Els àrbitres han cosit a faltes a l'equip d'Alfred Julbe -que ha vist una tècnica- i el sotrac emocional s'ha convertit en un pou sense fons pel que s'han anat precipitant totes i cadascuna de les jugadores que feia servir el tècnic.

Un parcial de 3-11 ha donat el primer avantatge a les visitants (37-39) i el que ha vingut encara ha estat pijtor: l'Spar Girona només ha estat capaç d'anotar 2 punts en els últims 6 minuts de quart.

La defensa de València era inexpugnable. L'Uni tenia dificultats per treure de sota la pròpia cistella, per passar camp, trobar jugadores alliberades, passar-se la bola i, a poc a poc, han anat quedant tenallades. Ni tan sols el talent individual de Gray o Vasic servia per produir. A 2:34 per al final i després de dues boles recuperades a camp obert per les rivals, la diferència en contra s'ha enfilat fins als 16 punts: 50-66.

Com admetia el mateix Julbe, l'Uni ha estat a punt de deixar-se anar però, en un minut, ha estat capaç de parir un parcial de 10-0 a partir del no-res que l'ha situat a només 6 punts (60-66). Han acabat sent 9 però, vist el que ha plogut avui a Fontajau, es poden donar per bons.

Araújo, operada

Algunes jugadores de l'Uni Girona han sortit a escalfar amb una samarreta on s'hi podia llegir un missatge de suport a María Araújo, que aquest matí ha estat operada del genoll dret.

Vasic i Flores

Si l'Uni Girona no aixeca l'eliminatòria a València, el d'avui haurà estat l'últim partit de Sonja Vasic davant la seva afició. La sèrbia ha estat gairebé 29 minuts en pista en els que ha anotat 8 punts (4/11 en tirs de camp) i ha acabat amb 7 de valoració. El partit també ha suposat el debut de Laia Flores, que ha jugat 5' del segon quart.