Viernes, 14 de Mayo de 2021

Otras localidades

Agroalimentación

Les vendes de formatge Mahón-Menorca van baixar un 24% durant 2020

Des del Consell Regulador s'apunta a la manca de turistes com a principal motiu de la davallada

Després d'anys de creixement als mercats, la pandèmia va provocar un retrocés a la producció i vendes del formatge Mahón-Menorca.

Després d'anys de creixement als mercats, la pandèmia va provocar un retrocés a la producció i vendes del formatge Mahón-Menorca. / Ràdio Menorca.

L’any passat es van comercialitzar 1.909 tones de formatge amb Denominació d’Origen Mahón-Menorca. Això suposa un 24% manco respecte a 2019. Aquestes vendes van suposar 12,6 milions d’euros, també un 24% manco respecte a 2019. Així ho indiquen les dades aportades per la Conselleria d’Agricultura del Govern de les Illes Balears.

La majoria d’aquest formatge, 1.700 tones es van vendre a Espanya on també es registra un descens del 23,7%. De tota manera, el retrocés més important s’ha notat a Menorca. Poc més d’un 33%. El gerent del Consell Regulador de la Denominació d’Origen, Bosco Triay, creu que aquest descens en les vendes, especialment a Menorca es deu a un efecte colateral de la manca de turistes. En no venir no van consumir ni a hotels ni a restaurats i tampoc en van comprar per endur-se a casa.

De cara al futur immediat, Triay confia en que les vendes es puguin recuperar en la mesura que tornin els turistes o s’allargui la temporada de vacances. De tota manera opina que només es recuperarà part, que no tot aquest 24% del darrer any.

Un dels detalls que destaca Triay és que l’acord a l’inici de la pandèmia per derivar llet a d’altres productes va impedir generar un excés d’estoc de formatge curat que hauria enfonsat el preu.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?