Domingo, 16 de Mayo de 2021

Otras localidades

Un viatge a través de les targetes postals

Josep Lluís Santonja analitza l'evolució d'aquesta manera de correspondència visual arran de l'exposició organitzada el Centre Cultural Mario Silvestre

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Arran de la mostra organitzada per l'Arxiu Municipal d'Alcoi sobre la col·lecció de targetespostals d'estampes procedents tota la Comunitat Valenciana de la col·lecció particular de Fernando Andreu Anduix, el seu director, Josep Lluís Santonja, analitza l'evolució d'aquest mètode de correspondència, molt habitual en l'últim terç del segle XX.

El turisme i l'arribada d'estrangers el converteix en el mètode favorit de comunicació dels viatjants i en el cas de la col·lecció, que pot visitar-se fins al 28 de maig en la primera planta del Centre Cultural Mario Silvestre, mostra el record d'amics com Joan Valls o Ramón Castañer.

El valor de l'exposició és el testimoniatge colorista d'instantànies, de poc valor artístic però alt valor etnogràfic, segons el parer de Santonja, i que permet tenir fotografies de les ciutats i la seva evolució. En els anys 80 del segle passat es produeix el declivi de les postals per la introducció d'amb les càmeres fotogràfiques i releguen a les estampes com a peces de col·leccionista.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?