Domingo, 16 de Mayo de 2021

Otras localidades

El Girona convoca dues ampliacions de capital per equilibrar l'entitat

La primera, de casi 4 milions d'euros, es farà compensant crèdits i la segona, dinerària, serà d'un màxim de 16 milions.

El club vol millorar la tresoreria, fer front a les pèrdues derivades de la covid i cobrir l'excés de la despesa en plantilla d'aquest curs perquè no afecti al següent.

Pere Guardiola (Girona Football Group), Marcelo Claure i Ferran Soriano (City Football Group) el mes d'agost passat.

Pere Guardiola (Girona Football Group), Marcelo Claure i Ferran Soriano (City Football Group) el mes d'agost passat. / Imatge: Girona FC

La Junta General d’Accionistes serà el 27 de maig. L’ampliació es farà de dues formes; mitjançant la conversió en accions d’un crèdit de 3.999.960 milions d’euros que els màxims accionistes ja van fer fa uns mesos i la segona, dinerària, de fins a un màxim de 16 milions d’euros però no és segur que faci falta arribar a tant.

Aquest moviment es fa per millorar la tresoreria, cobrir pèrdues derivades de la covid i afrontar el sobrecost en la confecció de la plantilla permès per la lliga. D’un pressupost total de 23’8 milions d’euros, La Liga només va permetre un límit salarial esportiu de 4’3 milions d’euros que després del mercat d’hivern es va baixar a 4’2 milions però a 15 clubs dels 42 que formen el futbol professional el màxim organisme els va permetre gastar més a compte de la pròxima temporada o compensant-ho durant l’actual.

Mitjançant un endeutament de 8 milions d’euros, el Girona ha pogut mantenir una plantilla amb noms importants com Stuani, Bernardo o Samu Saiz, entre d’altres, i afrontar fitxatges com el de Mamadou Sylla que el permeten estar força més amunt del que diu el seu pressupost esportiu; el segon més baix dels 22 equips de Segona.

Aquesta diferència ja s’ha mirat de compensar amb rebaixes de sou o sortides de jugadors però ha estat insuficient i la possibilitat d’haver de recórrer a una ampliació de capital sempre ha estat sobre la taula.

De fet, és un dels arguments que es van donar quan el mes d’agost del 2020 l’empresari Marcelo Claure va passar a formar part de l’accionariat del club adquirint bona part dels actius que tenia Pere Guardiola i la seva societat Girona Football Group.

Els tres màxims accionistes ara mateix són City Football Group, amb el 47% de les accions, Marcelo Claure, amb el 35% i Girona Football Group té un 16% del total. L’1% restant és el que queda en mans dels petits accionistes.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?