Domingo, 16 de Mayo de 2021

Otras localidades

Satisfet per la temporada i demana disculpes per les tècniques

L'entrenador de l'Spar Girona, Alfred Julbe, creu que ha aconseguit fer jugar l'equip com li havien demanat , qualifica la temporada de "molt bona i enriquidora a nivell personal" però aventura "temps molt dificils" per al club des del punt de vista econòmic.

Julbe demana disculpes per l'excés de tècniques que li han pitat però creu que, en general, ha estat un any difícil pels entrenadors "més vehements".

Alfred Julbe donant entrada a pista a Julia Soler.

Alfred Julbe donant entrada a pista a Julia Soler. / Imatge: David Subirana cedida per Uni Girona

Amb un fil de twitter de 8 capítols. Així ha fet balanç d’una temporada “molt bona i molt enriquidora a nivell personal” l’entrenador de l’Spar Girona, Alfred Julbe. Ha analitzat aspectes relacionats amb el joc, els objectius esportius, les dificultats que han tingut i les que tindran i també ha fet autocrítica sobre el seu comportament a la banda, que li ha comportat dues expulsions i un grapat de tècniques que han perjudicat en major o menor mesura a l’equip.

El joc

Julbe ha recordat que quan el van fitxar amb la temporada començada li van demanar “que es veiés un canvi”, que l’equip jugués “amb una defensa més agressiva, amb més possessions i més punts”, que no es perdés “el fil de València i Salamanca”, “quedar entre els vuit millors d’Europa” i foguejar Julia Soler “per anticipar el futur amb menys recursos econòmics i, per tant, amb molts més projectes joves al primer equip”.

En aquest sentit, segons Julbe, l’Uni Girona ha jugat “un bàsquet molt agressiu, defensant aprop, gaudint de la pressió tota pista de vegades i amb un ritme i intensitat molt altes”. “Ens hi hem deixat la pell” –afegeix- “i les cames”.

Fites i títols

Això ha permès guanyar “la Copa de la Reina, garantint per al club la plaça d'Eurolliga per l'any que ve” i han aconseguit “ser un dels vuit millors equips d'Europa guanyant Riga i Schio i competint molt bé contra Ekaterinburg”.

Segons Julbe, “ha sigut una pena” haver hagut de jugar la bombolla de quarts de final a camp contrari (a Salamanca) perquè en aquell moment de la temporada, considera, l’equip estava “molt bé”. A l’hora d’analitzar el final de temporada, l’entrenador de l’Uni Girona considera que perdre María Araújo per lesió els “ha condicionat una mica”.

Tècniques i expulsions

Arribats a aquest punt, Julbe fa autocrítica per l’excés de tècniques i expulsions que ha patit. Ha estat “un any difícil pels entrenadors que som més vehements en activació de la defensa, en tensionar”, afirma i afegeix que, sense públic, als entrenadors que viuen els partits d’aquesta manera se’ls ha vist molt més i els “han caigut moltes més tècniques a ACB, Euroleague i també en bàsquet femení “. “Tot i això –puntualitza- jo he de ser més llest i no he de donar motius per una tècnica quan ja en tinc una altra de la primera part. És per això que demano excuses a l'afició de l'Uni, com ja he fet amb l'equip i el club”.

Aquestes disculpes són per l’última expulsió en l’últim partit de la semifinal contra València que, segons explica Julbe, ve motivada per celebrar amb un crit –‘” Eoooo"( que ningú pensi que jo insulto un àrbitre perquè no ho he fet mai )’ diu a Twitter- que després d’una protesta generalitzada de tota la banqueta per un bàsquet que havia estat fet fora de temps, aquest fos anul·lat (El 47-55 anotat per Laura Gil).

Futur

Julbe no desvetlla si continuarà o no la pròxima temporada a la banqueta de l’Spar Girona però sí que analitza el futur del club. “Venen temps molt difícils per a l'Uni, molta retallada econòmica que obligarà en Pere Puig (director esportiu) a afinar més encara en la combinació veterania-joventut amb molt més pes de la segona.”

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?