Sociedad
CULTURA

Teatre per augmentar la donació d'òrgans

'A cor obert' és el títol de l'obra que es podrà veure durant el cap de setmana del 8 i 9 de maig al Teatre Comunal d'Andorra la Vella amb l'objectiu de sensibilitzar la població

Toni Gamero i Mercè Canals, aquest dimarts en roda de premsa telemàtica. / A.M

Andorra la Vella

'A cor obert' és el títol de l'obra de teatre que es podrà veure durant el cap de setmana del 8 i 9 de maig al Teatre Comunal d'Andorra la Vella amb l'objectiu de sensibilitzar la població de la importància de la donació d'òrgans.

La representació, escrita pel dramaturg José Pascual Abellán i adaptada i dirigida per la directora de l'escola de teatre Entreacte, Mercè Canals, és un projecte de l'Associació de Trasplantats i Donants d'Andorra (Atida).

A cor obert' és una història íntima i commovedora, ambientada a Espanya als anys 80 quan tot just es realitzaven els primers trasplantaments d'òrgans i teixits. Està representada pels actors de la companyia andorrana Making Of i la recaptació es destinarà en part a la nova campanya de sensibilitzacio d'Atida per augmentar el nombre de donants.

Actualment, les operacions de trasplantament no es poden fer a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell per manca d'infraestructura. Sobre això, ATIDA està d'acord que els trasplantaments es facin a Catalunya o França, però sí volen que l'hospital es converteixi en un extractor d'òrgans, segons la presidenta de l'entitat, Núria Gras.

L'entitat espera que la llei pendent de desenvolupar per culpa de la pandèmia ho faci un cop acabi la campanya de vacunació i que, per tant, s'aprovin els protocols i reglaments que el ministre Joan Martínez Benazet va anunciar ara fa un any sobre donacions d'òrgans.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00