Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Actualidad
Policía municipal

La Policia Local de Benigànim exigeix el final de les patrulles unipersonals

El Sindicat de Policies i Bombers culpa al govern de Benigànim del pas enrere amb els serveis i fins i tot d'haver de renunciar al servei una nit

Foto d'arxiu (any 2016) / Ajuntament de Benigànim

Ontinyent

La polèmica està de nou servida a Benigànim. L’Ajuntament de Benigànim i la Policia Local del municipi han realitzat un encreuament de declaracions respecte a les últimes baixes per malaltia que han patit al cos i que van dur fins i tot a que no hi haguera cap efectiu disponible a inicis del passat mes de març.

El Sindicat de Policies i Bombers va culpar directament a l’equip de govern de la decisió de la pèrdua de servei, ja que explicaven al seu comunicat que “la decisió presa per l'equip de govern de no cobrir les incidències de les quals tot treballador té dret i obligació ha portat a aquest col·lectiu a una situació insostenible en detriment de la seguretat ciutadana així com de l'ajuda assistencial que el cos de la Policia Local presta als veïns d'aquesta població”, aquesta situació ha obligat a tornar a les patrulles unipersonals, que ja fa temps havien deixat enrere.

Aquesta situació la consideren una negligència ja que “un sol policia no pot garantir la seva seguretat ni la de la resta de la població davant qualsevol altercat. L'any passat es van registrar dues agressions a sengles agents d'unipersonal; Fruit d'aquesta irresponsabilitat és que aquesta mateixa setmana, el servei de tardes i alguna de les nits l'ha hagut de cobrir un sol agent, a més interí, obviant així la llei de coordinació de Policia Local la qual estableix que els Policies interins no poden realitzar funcions de seguretat ciutadana”.

El representant sindical de la Policia de Benigànim explica els problemes del servei unipersonal

00:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1619622607243/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La resposta de l’Ajuntament al mitjà de comunicació Levante-EMV va enfadar més encara al Sindicat, unes declaracions de les que diuen “no eixim de la nostra sorpresa després de llegir-les”, ja que segons ells l’alcaldessa Amparo Canals considera que “és la pròpia Policia Local la responsable d’haver consumit dos terceres parts de tot el pressupost anual reservat per a abonar serveis extraordinaris”, al que responien que d'aquest pressupost s'han pagat els serveis extraordinaris que es devien a la plantilla des de Setembre del 2020, és a dir es devien quatre mesos que es van abonar al gener ja en l'exercici econòmic de 2021”, expliquen.

A més també criticava Amparo Canals que “el que sol·liciten és un augment de sou”, el que han contestat que “si torna a llegir el nostre comunicat vorà com és fals. Sols demanem que s’acabe amb les patrulles unipersonals, que són un perill tant per l’agent com per a la ciutadania” i matisen per acabar que “un únic agent no pot atendre en condicions un accident de circulació i menys amb ferits, o una violència de gènere, o reduir a un agressor… pel que urgeix posar solució a aquesta situació”.

Hui ha passat per Ràdio Ontinyent Francisco Javier Pla, el representant sindical de la Policia Local de Benigànim que ens ha explicat que el passat divendres es van reunir amb l’equip de govern encarregat d’aquest fet, a qui van exposar els problemes de les patrulles unipersonals i que “s’hem quedat a l’espera de la resposta que esperem que no es demore”.

Francisco Javier Pla Policia Local Benigànim

10:47

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1619615142034/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00