Sociedad

El futbol professional espanyol va presentar 13 denúncies la temporada passada per partits arreglats

Els responsables d'integritat de La Liga adverteixen als futbolistes dels riscos de participar en apostes fraudulentes

Camp de futbolpxhere

Barcelona

Encara la temporada passada La Liga va fer 13 denúncies per indicis de partits manegats. Quatre davant del Cos Nacional de Policia i nou davant de la Direcció General del Joc, per infracció del 286 del Codi Penal i de l'article 6 de la Llei del Joc.

Els mercats d'apostes es monitoritzen les 24 hores del dia els set dies de la setmana. Un total de 40 cases d'apostes es miren. Ho fan amb una eina que visualitza les quotes en temps real i genera alertes automàtiques a partir sobretot de canvis bruscos de quotes prèvies al partit. Saber què passa a cada minut sobre la gespa és bàsic perquè si, per exemple, expulsen Messi en un Barça-Madrid és possible que pugi la quota del Barça. A la policia només es traslladen indicis sòlids.

Adverteixen a cadascun dels futbolistes dels riscos de participar en apostes fraudulentes

Els futbolistes no poden apostar i se'ls adverteix en les trobades que hi fan els responsables de Integritat de La Liga, sobretot, que la conxorxa amb les bandes criminals els pot suposar penes de presó i privació de la llicència federativa de dos a cinc anys i això "us pot ensorrar la carrera" expliquen fonts pròximes als clubs al programa ‘Què t’hi jugues!’ de SER Catalunya. En concret La Liga explica als esportistes les conseqüències administratives, disciplinàries i penals per participar en tripijocs esportius, i entrega a cada jugador una "guia de bones pràctiques".

La gran competitivitat de les darreres temporades és bon senyal

I no obstant això s'ha enviat als futbolistes o al seu capità una carta on se'ls diu que les primes a tercers estan prohibides. Cartes sobretot destinades a aquells equips que no es juguen ja res.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00