Sábado, 08 de Mayo de 2021

Otras localidades

Cròniques alcoianes

El primer mecenes de l'església de Sant Jordi

El Vescomte de Morera, José Pastor Rodríguez, benefactor del temple al patró la construcció del qual es compleix un segle

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

José Pastor Rodríguez, vescomte de Morera, nascut a Granada en 1850, de pares alcoians, va ser un dels financers que va quedar corprès d'Alcoi i les seves festes. Josep Lluís Santonja, director de l'Arxiu Municipal d'Alcoi, recupera aquesta figura en Cròniques alcoianes per explicar com va fer la seva fortuna i les seves aportacions a entitats socials i el patrimoni local, entre les quals destaca el finançament de l'actual temple de l'església de Sant Jordi, que aquest 2021 ha complert un segle.

En 1914, amb l'inici de les obres, va realitzar les seves primeres aportacions i fins i tot paga de la seva butxaca els àngels de Ridaura que presideixen l'altar principal. El seu altruisme contrastava amb la seva poca ànsia de notorietat. En 1919 va ser nomenat fill adoptiu de la ciutat. Va morir a Santiago de Xile i el títol de vescomte de Morera l'ostenta encara el seu besnét, Gustavo Augusto Pastor.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?