Sociedad
ORDINO

El comú d'Ordino tanca el 2020 amb un dèficit de prop de 623.000 euros

Pel que fa les despeses hi ha hagut un increment en les inversions d'un 47%

El comú d'Ordino tanca el 2020 amb un dèficit de prop de 623.000 euros / Comú d'Ordino

Andorra la Vella

Els comptes s’han aprovat amb el vot en contra del conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, i de l’abstenció de la consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó. Hi ha hagut una liquidació de més del 82% de la despesa pressupostada inicialment. Amb aquest tancament, el sostre d’endeutament del comú es troba en un 115% i des de la majoria asseguren que en cap cas està en risc i que no s’arribarà al límit del 200% que marca la llei. La consellera de finances, Maria del Mar Coma, ha explicat que els ingressos s’han vist incrementats un 11%, sobretot pels ingressos de construcció.

Pel que fa les despeses hi ha hagut un increment en les inversions d’un 47% i la despesa corrent ha crescut arran de l’aportació de 800.000 euros al fons de solidaritat per pal·lar els efectes de la Covid-19

Enric Dolsa ha destacat que el comú d'Ordino és el segon del Principat que incrementa més la despesa de funcionament de manera important. Tot i això, Dolsa ha votat en contra dels comptes per l'import destinat al Centre Esportiu Ordinenc. De la mateixa manera, Sandra Tudó ha manifestat que des de la seva formació continuen pensant que la despesa corrent és massa alta.

En la sessió d’avui també s’ha tractat la construcció per part de Grífols d’un centre d’immunologia a la parròquia. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha insistit en què espera que suposi un revulsiu a nivell econòmic. Per la seva banda, l'oposició de X'Ordino considera que és una molt bona notícia, tal com ha indicat Dolsa, però ha afegit que cal procurar que les instal·lacions i els edificis siguin el més coherents possible amb l'entorn. En la mateixa línia, Tudó s'ha mostrat satisfeta amb l'arribada de Grifols, però ha qüestionat cap on vol anar la parròquia, sobretot en la construcció massiva que està havent.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00