Domingo, 16 de Mayo de 2021

Otras localidades

L'impost de CO2 afectarà 2,3 milions de vehicles aquest any

La Secretària d'Hisenda defensa el cobrament de l'impost a la tardor malgrat la crisi per la pandèmia

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Comença el compte enrere per cobrar, per primera vegada, l'impost de CO2 als vehicles. És el primer impost de caràcter general que cobrarà l'Agència Tributària de Catalunya i amb el que la Generalitat calcula que recaptarà més de 67 milions d'euros aquest any i 145, el proper. Diners que es destinaran, íntegrament, a fer actuacions ambientals a través del Fons climàtic i el Fons de patrimoni natural.

Aquest dissabte i durant 15 dies el web de l'Agència Tributària de Catalunya publicarà el cens de vehicles que hauran de pagar l'impost. Serà un cens provisional perquè els titulars de vehicles que detectin alguna errada presentin al·legacions. Aquestes modificacions es podran demanar fins el 4 de juny. I la recomanació és fer-ho online, al mateix web de l'Agència Tributaria de Catalunya. Qui no pugui, pot trucar al 012 o acostar-se a les oficines de l’Agència Tributària de Catalunya.

Segons ha detallat la Secretària d’Hisenda, Marta Espasa, el cens definitiu es publicarà al setembre i també aleshores s'enviaran notificacions amb l'import a pagar. El pagament aquest any es podrà fer tan bon punt es rebi la notificació, però els propers anys s'haurà de fer durant el mes de novembre.

La previsió és que aquest any l’impost afecti 2,3 milions de vehicles i serveixi per recaptar 67,3 milions d’euros. De mitjana surt a uns 35 euros anuals pels cotxes, 26 per les motos i 21 per les furgonetes. La quantitat varia en funció dels grams de CO2 que emet cada vehicle per kilòmetre recorregut i paga més qui més n’emet.

Espasa subratlla que l’objectiu no és recaptar diners, sinó “conscienciar a la ciutadania perquè tingui en compte el medi ambient a l’hora d’escollir quin vehicle es compra”. En una entrevista al programa Aquí amb Josep Cuní de SER Catalunya, la secretària d’Hisenda ha defensat també que l’impost es cobri aquest any malgrat la crisi econòmica derivada de la pandèmia. “La majoria de famílies pagarà uns 23 euros anuals. No crec que aquesta quantitat distorsioni les finances familiars”, ha sentenciat.

Aquest any els vehicles que emeten menys de 120 grams de CO2 per kilòmetre no tributen, però l'any que ve aquest topall es baixa als 95 grams. Tributaran més vehicles i els que ja ho fan aquest any, pagaran “al voltant d’un 20% més”.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?