Sociedad

Traspassen la pressió

Un gol de Franquesa a la primera meitat és suficient per encadenar la tercera victòria consecutiva i entrar en zona de play off per primer cop en tota la temporada.

L'equip ha deixat la porteria a zero per tercer partit consecutiu i ja ha sumat 19 punts dels últims 24 possibles.

Franquesa celebrant el gol que obria el marcador. / Imatge: La Liga.

Girona

La candidatura a play off del Girona continua agafant força. L'equip que prepara Francisco dormirà entre els sis primers per primer cop en tota la temporada i si l'Sporting perd demà a Leganés o ho fa dilluns el Rayo a Sabadell no serà ni tan sols una anècdota.

fitxa

GIRONA 1: Juan Carlos, Bueno, Juanpe, Arnau, Yan Coutuo, Gumbau, Cristóforo (Kébe 83’), Monchu (Terrats 83’), Franquesa (Valery 89’), Yoel Bárcenas (Samu Saiz 69’) i Stuani (Bustos 69’) TENERIFE 0: Dani Hernández, Kakabadze (Moore 65’), Carlos Ruiz (Alberto 13’), Sipsic, Pomares, Shashoua (Apeh 65’), Sergio González (Padilla 84’), Aitor Sanz, Valera (Nono 65’), Vada, Fran Sol GOLS: 1-0 Franquesa 32’ ÀRBITRE: Ávalos Barrera i Hernández Maeso (VAR). Groga a Aitor Sanz i Apeh (Tenerife) i Stuani, Yan Couto (Girona)

La victòria per la mínima contra el Tenerife allarga el momentum (19 punts de 24 possibles) i suposa un altre punt d'inflexió perquè la pressió ara ja la senten a Gijón i a Madrid. Impensable fa tan sols un mes i mig.

Ha estat un triomf que no passarà a la història per la seva brillantor. No ha estat un partit rodó. N'hi ha hagut prou amb uns minuts d'inspiració a la primera meitat i un cert patiment en la segona.

Els blanc i vermells han començat dominant la situació però només han estat capaços de traduir-ho amb perill real després del gol, obra de Franquesa (32') en una jugada d'estratègia poc després de la mitja hora.

El lateral esquerre ha caçat al vol un rebuig en un corner i l'ha ajustat a l'escaire. A part d'una gran execució, el mèrit del gol ha estat entrar a l’àrea com un llampec i avançar-se a l’home que cobria la parcel·la on anava la pilota, Shashoua.

Poc després, el propi Franquesa ha assistit Stuani a l’espai però el porter del Tenerife ha desviat amb la mà el seu xut amb l’esquerra.

Abans del gol ni uns ni altres havien sabut trobar el camí de porta. Només Monchu, amb un xut centrat des de la frontal, havia dirigit la pilota entre pals. Després, el Girona s’ha fet amo i senyor de la situació i hauria pogut eixamplar distàncies abans del descans.

La segona part ha estat completament visitant i el marcador s'hauria pogut igualar en les dues primeres aproximacions. Sipsic ha enviat als núvols un corner quan s'havia quedat sol davant Juan Carlos (48') i, una mica després, un defensa ha desviat a corner un xut de Shashoua (53') després d'una deixada de Fran Sol.

El Tenerife portava la iniciativa i s'emportava tots els duels. La pressió era tal que al Girona li feia nosa la pilota i ha estat així durant ben bé un quart d'hora.

La situació ha començat a canviar quan, a poc a poc, Cristóforo, Monchu i Gumbau han aconseguit retenir la pilota, fer-la durar i de defensar-se fent quilòmetres al darrera de la pilota ha passat a defensar-se amb ella.

No ha arribat a camp contrari amb perill ni ha xutat entre pals però sí que ha aconseguit baixar les revolucions del partit fins al tram final, quan els visitants ho han tornat a intentar però sense arribar a fer treballar a Juan Carlos.