Domingo, 16 de Mayo de 2021

Otras localidades

Avaluen el risc de ciguatera al Mediterrani

Aquest neurotòxic és habitual en aigües tropicals, però després que se n'hagi trobat a les Canàries i en menor mesura a les Balears, es vol comprovar si el consum de peix del Mediterrani pot suposar algun risc

El Mediterrani a les Illes Balears

El Mediterrani a les Illes Balears / pxhere

En marxa un estudi per avaluar el risc d'intoxicació per consum de peix amb ciguatoxines al Mediterrani. Aquest neurotòxic és habitual en aigües tropicals, però després que se n'hagi trobat a les Canàries i en menor mesura a les Balears, Xipre i Grècia es vol comprovar si el consum de peix del Mediterrani pot suposar algun risc. A les Canàries es van donar casos d’intoxicació el 2004 i des d'aleshores tot el peix passa per estrictes controls.

Recentment a les Balerars, a Xipre i a Grècia s’ha trobat la microalga que genera les ciguatoxines i ara un grup d’investigadors coordinat per l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, vol saber si el fet que s’hagi detectat aquesta microalga suposa o no un risc pel consum de peix.

“Volem avançar-nos per tal que no hi hagi cap cas d’intoxicació al Mediterrani”, explica Maria Rambla, una de les investigadores de l’IRTA.

L’estudi, que també compta amb la participació de l’Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua del CSIC, analitzarà mostres d'aigua i peixos de totes les Illes Balears. I també tornaran a les Canàries per estudiar a fons com es comporta aquesta microalga.

Menjar peix contaminat amb ciguatoxines provoca problemes digestius, cardiovasculars i neurològics que poden durar mesos.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?