Sociedad

Gairebé 80 productes de 51 empreses reben el distintiu Girona Excel·lent

El segell de qualitat inclou avantatges de promoció, formació i treball en xarxa

El diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic i Local, Jordi Camps, i el president de la Diputació, Miquel Noguer, amb alguns dels productes / Diputació de Girona

Girona

Un total de 79 productes de 51 empreses de les comarques gironines han rebut aquest dimarts el distintiu Girona Excel·lent, en la quarta edició de la iniciativa. La Diputació va engegar l'any 2014 el segell de qualitat per donar suport al sector agroalimentari de la demarcació.

El distintiu permet als guanyadors beneficiar-se d'accions de promoció i difusió, serveis de formació i de treball en xarxa empresarial, a banda de l'ús de la marca.

En aquesta edició, s'hi han presentat 313 productes de diverses categories. Entre elles, aigües minerals, arrossos, begudes, cafès, conserves, embotits, lactis, olis, mels, peix o vins.

Els tasts a cegues són la metodologia per valorar i escollir els productes guanyadors. Per puntuar-los, es té en compte l'aspecte, l'aroma, el gust i l'harmonia.

El president de la Diputació, Miquel Noguer, ha remarcat que el sector agroalimentari es troba en un moment especialment complicat arran de la pandèmia de la covid-19 i que molts dels seus clients "fa mesos que passen bona part del temps amb la persiana abaixada".

"Per aquest motiu, ara més que mai, iniciatives com Girona Excel·lent són imprescindibles per al sector a la demarcació", ha insistit Noguer.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00