Sociedad
SALUT

Govern posa en marxa el programa d'atenció psicològica per la Covid-19 i en finançarà el 65%

La dotació econòmica és de 225.000 euros i l'estimació és atendre uns 700 usuaris

El president del Col·legi de Psicòlegs, Òscar Fernández. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

Govern posa en marxa el programa d’atenció psicològica per la Covid-19 en finançarà el 65%.

El BOPA publica el decret de creació d’aquest dispositiu, que comptarà amb una dotació de 225.000 euros i l’estimació d’usuaris són uns 700.

L’objectiu és oferir atenció psicològica específica, integral i adaptada a les persones a partir de sis anys que hagin patit el coronavirus, que hagin patit un procés de dol relacionat amb la malaltia o bé que s’hagin vist afectades per les mesures que s’han decretat. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, assenyala que aquí també s’encabeixen els joves i la gent gran.

El programa preveu que tingui un finançament mixt i cada sessió costarà 36 euros. El 65% de l’import anirà a càrrec de l’executiu i el 35% el pagarà l’usuari directament al psicòleg. Per als usuaris dels serveis socials es preveu que el Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut pugui fer-se càrrec del 100% de l’import de cada sessió, prèvia valoració social. El servei el prestaran els professionals adherits al programa amb un màxim de vuit sessions.

L’accés s’efectuarà amb la derivació del metge referent, del psicopedagog de l’escola o d’un psiquiatre amb conveni amb la CASS.

El president del Col·legi de Psicòlegs, Òscar Fernández, creu que és molt necessari el programa, tenint en compte els efectes a nivell de salut mental que ha tingut la pandèmia. Creu que ha de ser un pas més cap a la inclusió dels professionals a la cartera de serveis. Tot i això, creu que vuit sessions són poques.

També assenyala que els psicòlegs privats que hi participin tenen clar que hauran de fer un esforç econòmic tenint en compte el preu establert.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00