Sociedad
GOVERN

Verònica Canals plega i Trini Marín entra com a ministra d'Administracions Públiques

La marxa de la ministra de Turisme ha obligat Espot a remodelar l'executiu

Verònica Canals i el cap de Govern, Xavier Espot. / SFGA/JAViladot

Andorra la Vella

Verònica Canals plega i l’excònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, serà la nova ministra d'Administracions Públiques i Participació Ciutadana.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha comparegut aquest vespre per anunciar una remodelació de l’executiu després de la decisió de Canals de deixar Ministeri de Turisme. Ha assegurat que la seva marxa és estrictament per motius personals i familiars i que ha estat una decisió de mutu acord.

Assenyala que ha hagut de comunicar aquesta notícia amb tristesa i ha lloat la seva tasca durant dos aquests anys en una situació excepcional de pandèmia.

Canals ha explicat que es tracta d’una decisió meditada i madurada i que s’anuncia ara un cop ha pogut ordenar l’acció de l’estiu.

Ha destacat els concerts de l'Andorra Mountain Festival i l'acord amb Disney així com els projectes de llei d'allotjaments turístic o d'establiments singulars.

La seva marxa ha provocat tota una sèrie de moviments dins de l’executiu. La cartera de Turisme l’assumirà el fins ara ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, que passa també incorpora telecomunicacions.

Viíctor Filloy, fins ara ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut ocuparà la cartera d'Ordenament Territorial a la que s'hi afegeix el departament d'Habitatge. Afers Socials i Joventut recaurà en Judith Pallarès, que fins ara ostentava Funció Pública. Aquesta cartera es convertirà en ministeri d'Administracions Públiques i Participació Ciutadana que recaurà en l'excònsol d'Escaldes, Trini Marín, qui s'incorporarà al juliol.

Per tant, marxa una ministra de Liberals d’Andorra i n’entra una del nucli dur de DA d’Escaldes-Engordany. El cap de l’executiu diu que ha estat una decisió consensuada i que les carteres es designen en funció de les capacitats i no del color polític.

El què desapareix és la secretaria d’Estat d’Igualtat liderada per Marc Pons, ja que les competències retornen a Afers Socials. Espot ha argumentat la decisió manifestant que la Llei d’igualtat efectiva entre homes i dones ja s’ha entrat a tràmit parlamentari. Tot i això s’està valorant la seva recol·locació.

Un altre dels noms que han sortit durant aquesta compareixença és el de la ministra d’Afers Exteriors Maria Ubach. En algun moment, havia sonat com a possible baixa, un fet que, segons Espot no té raó de ser i ha assegurat que la política exterior està en bones mans.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00