Última hora

FRANCIA Detenido el hombre que amenazaba con inmolarse en el consulado de Irán en París

Deportes

Secció 'Futbol català': la història del Dani Pagès, passió pel futbol, l'esport i la ràdio

El Marc Marbà ens apropa la història de superació del Dani Pagès, un exemple de per què el futbol català és tan gran i tan especial.

Secció 'Futbol català': la història del Dani Pagès, passió pel futbol, l'esport i la ràdio

Secció 'Futbol català': la història del Dani Pagès, passió pel futbol, l'esport i la ràdio

11:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1620310676801/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Dani Pagès és un periodista de l'Empordà que ha aconseguit superar totes les adversitats possibles per seguir fent allò que més li agrada: explicar el futbol i l'esport empordanès a la ràdio. Fa 20 anys li van diagnosticar diabetis, una malaltia que li ha condicionat tota la seva vida. Primer de tot, això li va comportar perdre la visió total d'un ull i part de l'altre. Ja us podeu imaginar les dificultats de ser periodista i gairebé no poder veure els partits, que després has d'explicar a la ràdio. Doncs bé, no només va superar això, sinó que fa pocs mesos li van amputar un peu, per manca de mobilitat a la cama.

Davant de tot això, en Dani s'ha tornat a aixecar i ara ha decidit començar un programa a Ràdio Vila Sacra, que es diu Sentcetesports.

"Amb les noves tecnologies avui tot és possible", explica el Dani. Qui ens dóna detalls sobre com fa el programa: "A través del telèfon, de l'ordinador, amb pantalla i teclat adaptat (gràcies a l'ONCE), gràcies a això puc seguir actiu.


Pilar important

"També em dóna molt suport la Pilar, la meva dona. Ella fa un gran esforç per mi, gràcies a ella he pogut superar tot això. La mateixa Pilar ens explica al QTJ: "El Dani necessita coses per fer, si no s'ensorra. No m'agrada gaire el futbol, però estem distrets". Explica el Marc Marbà que "el pacte és un dia per a mi, un dia per a ella el cap de setmana".

Les dificultats no li han impedit seguir fent ràdio

"Em va animar a continuar en tot això un psicòleg de l'ONCE, que em va dir que com més distret millor".

"La ràdio s'ha convertit en un dels meus motors, sempre m'ha agradat, no puc viure sense ella. Faig programa dilluns i divendres. La resta de dies em dedico a preparar el programa, enganxat a l'ordinador".

Com segueixes el partit?

"La Pilar m'explica tot el que passa, les jugades em costa de veure-les, però la Pilar m'ajuda a veure com va tot".

Propera agenda?

"Aquest cap de setmana anirem a la Poble de Mafumet per veure el partit contra el Peralada, després anirem a un Igualada - Figueres.

Un periodista reconegut a l'Empordà també li ha deixat un missatge

Lluís Ribera, al Què T'hi Jugues!': "El Dani és un clar exemple de superació i persistència, era un dels corresponsals que ens enviava les cròniques quan no teníem les tecnologies d'ara. És un orgull i una mostra clara que aquesta passió pel periodisme i l'esport no té límits".

Missatge final

"Si sóc imparable, tampoc és això. Però fer ràdio és una cosa que m'apassiona des de petit. Els primers moments a la ràdio va ser veient partits des d'una cabina de ràdio. No m'hi he pogut dedicar professionalment, però ho porto dins".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00