Sociedad
COTITZACIONS

Jover veu ineludible l'increment de les cotitzacions a mig termini

Ha valorat que es marqui un calendari ambiciós i ha afegit que el que caldrà avaluar serà quin és el ritme d'aplicació de les mesures

Jover veu ineludible l'increment de les cotitzacions a mig termini / Arxiu ANA

Andorra la Vella

El ministre de Finances, Eric Jover, sobre la proposta de la majoria de tirar endavant un grup d’estudi associat a trobar palanques que cal activar per a la sostenibilitat del fons, ha valorat que es marqui un calendari ambiciós i ha afegit que el que caldrà avaluar serà quin és el ritme d’aplicació de les mesures. En aquest sentit, ha manifestat que caldrà determinar el ritme al qual cal fer l’increment per no tensionar l’economia. En aquest sentit, ha defensat que creu que hauran de ser increments progressius perquè la reforma sigui el menys traumàtica possible.

D’altra banda, ha destacat que Finances treballa en trobar mecanismes per incrementar les reserves fora d’Andorra. El Fons Monetari Internacional recomana que progressivament es vagi arribant al 12% del PIB en reserves a l’estranger. Jover també ha manifestat que “no es parteix de zero” ja que les reserves lligades al fet de ser membre de l’FMI ja suposa que s’arribi al 2% d’aquest PIB, amb la qual cosa, per complir amb les recomanacions de l’organisme internacional, només quedaria el 10%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00