Sociedad

Reprenen la ILP per protegir el Montseny

Diverses entitats ecologistes tornen a recollir signatures per aconseguir una llei que reguli els usos del Parc Natural del Montseny

El Montsenypxhere

Barcelona

Es reprèn la recollida de signatures per aconseguir una llei que reguli els usos del Parc Natural del Montseny. Després d'haver d'aturar la campanya per la pandèmia, la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, la Lliga per la Defensa del Patrimoni Natural, Ecologistes en Acció i SEO/BirdLife engeguen de nou la maquinària per tirar endavant una Iniciativa Legislativa Popular que doti aquest parc de major protecció ambiental. Necessiten 50.000 signatures per poder registrar la ILP i que el Parlament debati l'avantprojecte de llei que proposen.

Actualment el Montseny està reconegut com a Parc Natural i Reserva de la Biosfera, però els seus usos els fixa una llei de 1977 que només regula aspectes urbanístics. Josep Hurtado, d'Ecologistes en Acció, explica que n'hi va haver una posterior, més completa, però el Suprem la va tombar el 2016 per un defecte de forma i el Govern mai la va modificar.

Aquesta situació, afegeix, suposa conflictes constants perquè "la immensa part del Montseny és propietat privada i si un constructor hi vol fer una urbanització, res no li impedeix". Una realitat que topa, segons Hurtado, amb la riquesa de biodiversitat que té aquest parc natural.

Altres espais naturals com el Cap de Creus, les Illes Medes o Collserola ja disposen de lleis que regulen què s'hi pot fer i què no per tal de protegir-los.

Quan van presentar per primer cop aquesta campanya, a començaments de 2020, van aconseguir 20.000 signatures. Ara en necessiten 30.000 més per poder registrar la ILP i que el debat arribi al Parlament.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00