Sociedad

La Fira de Girona ha acollit 179 persones sense sostre durant el pla de fred

La regidoria de Drets Socials reclama que s'obrin equipaments com aquest en altres punts de les comarques de Girona per evitar l'efecte crida

L'ajuntament ha fet balanç del pla de fred / Aj. Girona

Girona

El Palau de Fires de Girona ha acollit 179 persones sense sostre durant el pla de fred, amb un màxim de 65 cada nit. Ara que ha caigut l’estat d’alarma, l’ajuntament ha tancat l’espai i els ha ofert ajuda perquè els mínims possibles quedin al carrer. La regidoria de Drets Socials reclama que s’obrin equipaments com aquest en altres punts de les comarques de Girona per evitar l’efecte crida.

De les 179 persones que hi han dormit, 30 eren dones. Tot i això, el nombre màxim de sense sostre que ha acollit el Palau de Fires ha estat de 65. Molts eren extutelats. Segons les dades que ha recollit l’ajuntament, 2 de cada 3 han trobat un lloc on viure. A la resta, per evitar que quedin al carrer, se’ls ha ofert ajuda a la Sopa.

La regidora de drets socials de Girona, Núria Pi, reclama a les altres administracions que habilitin espais en altres municipis de les comarques de Girona per evitar l’efecte crida que han detectat aquests mesos.

Núria Pi: "Per Girona no es pot assumir"

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1620666363500/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El pla de fred ha costat a l’ajuntament més de 400 mil euros, sense comptar els recursos municipals. Ha estat en marxa 196 dies i se’ls ha ofert menjar i un lloc on dormir i dutxar-se.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00