Sociedad
MEDI AMBIENT

Govern destina 125.000 euros per premiar el benestar animal en les explotacions ramaderes bovines

La ministra d'Agricultura i Medi ambient, Sílvia Calvó, i el director del departament d'Agricultura, Josep Casals, han presentat el reglament d'ajudes

Andorra la Vella

La ministra d’Agricultura i Medi ambient, Sílvia Calvó, i el director del departament d’Agricultura, Josep Casals, han presentat el reglament d’ajudes.

Casals ha explicat que en les visites individualitzades amb els ramaders, una de les demandes que va sortir més freqüentment va ser la de donar un incentiu als qui ho fan millor. En aquest sentit, manifesta que el consumidor, a banda de valorar la qualitat dels productes, també té en compte el benestar animal i la preservació de la biodiversitat.

Assegura que les explotacions s’han sotmès a una auditoria externa per avaluar els principis d’alimentació, allotjament i salut. Depenent dels resultats les explotacions es qualifiquen en quatre categories, des d’insuficients a excel·lents.

De manera paral·lela a aquests ajuts hi ha una partida disponible de 92.000 euros per a les millores a les infraestructures ramaderes, de les quals els responsables de les explotacions també es poden beneficiar. També han posat en relleu que fruit d’aquestes auditories s’ha constatat que cap es troba en un nivell insuficient.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00