Viernes, 23 de Julio de 2021

Otras localidades

TALENTOS EN TWITCH TALENTOS EN TWITCH Sigue en directo la Gala 2 de 'Talentos' en el Twitch de la Cadena SER

Iturralde González sobre la polèmica al Madrid - Sevilla: "A dia d'avui no hi ha dubte, és penal de Militao"

L'empat entre Madrid i Sevilla (2-2) no va estar exempt de polèmica arbitral. Una decisió de Munuera Montero va ser clau per l'esdevenir del partit: unes mans de Militao dins l'àrea blanca i un posterior contracop del Madrid que acaba amb un possible penal sobre Benzema. Quina infracció va acabar sancionant-se? Les mans del Madrid i, en conseqüència, un penal a favor del Sevilla. La pena màxima la va transformar Rakitic per posar l'1-2. Més tard acabaria empatant el conjunt merengue.

 La gran pregunta que es fa tothom és la següent: per quin motiu són mans de Militao (penal) i en d'altres ocasions no s'assenyalen aquests tipus d'infraccions? Ens en dóna una gran resposta Iturralde González, exàrbitre i company a Carrusel.

"A dia d'avui, mans de Militao. Salta ocupant un espai no natural i el rebot no està contemplat en aquest tipus de jugades. No hi ha debat".

"La temporada que ve (canvi regla) no serà mà si és conseqüència del salt o d'un desequilibri".

 

A tot això, Iturralde amplia més detalls en un article redactat pel Diari As aquest dilluns 10 de maig:

Aquest 1 de juliol tindrem nou concepte per al tema de les mans punibles. I la clau d'aquest canvi estarà en aquesta frase: "Es considerarà que el jugador ha aconseguit que el seu cos ocupi més espai de manera antinatural quan la posició de la seva mà o braç no sigui conseqüència de el moviment del seu cos en aquesta acció concreta o no es pugui justificar car per aquest moviment ". És a dir, cada mà l'hauràs de avaluar segons l'acció que estiguis desenvolupant. Si corres, podràs bracejar; si saltes, podràs agafar impuls amb les mans, etc. De tota manera, al seguir sent una acció d'interpretació, seguirem tenint molt soroll mediàtic".


Per últim, també Iturralde ens ha facilitat aquest article on la FIFA explica els casos en els quals s'han de xiular unes mans:

A partir d'aquest aclariment, es considerarà infracció per mà si el jugador:

- toca la pilota de manera voluntària amb la mà o el braç, per exemple, desplaçant aquestes parts de el cos en direcció a la pilota;

- toca la pilota amb la mà o el braç quan la mà o el braç es posicionin de manera antinatural i aconsegueixin que el cos ocupi més espai. Es considera que el jugador ha aconseguit que el seu cos ocupi més espai de manera antinatural quan la posició de la seva mà o braç no sigui conseqüència de el moviment del seu cos en aquesta acció concreta o no es pugui justificar per aquest moviment. Al col·locar la mà o braç en aquesta posició, el jugador s'arrisca a que la pilota colpegi aquesta part del seu cos i això suposi una infracció; o

- marqui gol a la porteria adversària:

-> directament amb la mà o el braç - fins i tot si l'acció es produeix de forma accidentalment, inclòs el porter;

-> immediatament després que la pilota li toqui a la mà o el braç, fins i tot de manera accidental.

Es deixa de considerar infracció per mà l'acció en la que es toqui la pilota amb la mà o el braç de manera accidental i, tot seguit, un company d'equip marqui gol o disposi d'una ocasió per a això.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?