Sociedad

Estrebada de play off

Després dels resultats de la 38, el Girona augmenta la renda sobre el setè a 3 punts i s'ha situat a només 2 del quart.

Rayo i Leganés van empatar entre ells i l'Sporting va patir per superar el Lugo per la mínima.

Per l'entrenador dels asturians, el Girona "és l'equip és en forma del moment"

Els jugadors del Girona celebrant un gol a Las Gaunas. / Imatge: La Liga.

Girona

Després de suar de valent per derrotar el penúltim, Lugo, l'entrenador de l'Sporting de Gijón, David Gallego, no va trigar ni cinc minuts a encetar la prèvia del partit que pot determinar qui acabarà cinquè; el Girona-Sporting de dilluns vinent a Montilivi.

"El Girona és l'equip més en forma del moment. Atropella els rivals, és temible i emocionalment se sent molt fort. A veure si podem trencar aquesta dinàmica", senyalava a la sala de premsa d'El Molinón.

Sigui per treure's pressió de sobre o perquè realment ho pensa, els números avalen les paraules del tècnic dels asturians i descriuen una remuntada exprés molt difícil d'imaginar quan les turbulències del desenllaç de la temporada passada no havien tingut temps d'esvair-se en l'inici de l'actual, les lesions i els dubtes sobre el sistema s'acumulaven a la taula del cos tècnic i la situació econòmica propiciava que les sortides fossin més nombroses que les entrades.

El Girona ha passat de tenir el play off a 6 punts de distància just després de caure a Vallecas, a ser equip de play off plenament consolidat amb 3 punts de coixí en l'espai de 5 jornades.

No només això; ara mateix està empatat amb el cinquè -l'Sporting- i la distància amb el quart classificat, el Leganés, inabastable durant la major part del campionat, s'ha reduït a només 2 punts quan encara en queden 12 per repartir.

I és que el conjunt que prepara Francisco ha sumat set victòries, dos empats i una sola derrota -a Vallecas i amb molta polèmica- en les últimes 10 jornades, cosa que li donen un botí de 23 punts dels últims 30 possibles. Només l'Espanyol ha estat millor.

De fet, si mirem els parcials de les 5, 10, 15 i últimes 20 jornades, el Girona no baixa del segon lloc i en 10 jornades ha estat capaç de retallar 10 punts a Sporting i Leganés i 8 al Rayo, que fa 5 partits que no guanya.

Calendari

Queden només 4 jornades per al final i el Girona depèn absolutament de si mateix per entrar a play off. Si fa un 10/12 ho té fet independentment de què facin els rivals directes però és molt probable que amb menys faci. Dilluns rep l'Sporting de Gijon a Montilivi i després ha de visitar Málaga -en terra de ningú amb 50 punts-, rebre l'Alcorcón i acabar a Cartagena. Aquests dos últims equips tenen 1 punt de marge sobre el descens.

L'Sporting també serà de play off si fa un 9/12 perquè li té guanyat l'average al Rayo. Després de visitar Girona rebrà a Las Palmas i visitarà Fuenlabrada -dos equips sense opcions a res- i acabarà a casa contra l'Almería que, en condicions normals, tindrà assegurat el tercer lloc.

El Leganés, quart amb 2 punts més que el Girona, no dependrà de ningú si és capaç de fer 7 punts. Rep el Logroñés -en zona de descens- a casa, visita el Mirandés i rep el Málaga -cap d'ells amb opcions- i acaba a Zaragoza, que només té 3 punts de coixí sobre el descens i pot estar jugant-se alguna cosa en l'última jornada.

El Rayo, la major part de la temporada en zona de play off però ara a 3 punts del Girona i l'Sporting, és el que més pelut ho té perquè depèn de què els altres fallin, sobretot el Girona, a qui li té guanyat l'average. Ha de visitar Fuenlabrada -en terra de ningú-, rebre l'Oviedo -que aquella jornada o l'anterior pot certificar la permanència-, anar a Castelló -els blanc i negres estan fora del descens per millor gol average general que el Logroñés- i acabaran a casa amb el Lugo que, si no està matemàticament descendit aquell dia, s'ho jugarà tot.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00