Sociedad
E-SPORTS

Andorra espera poder acollir competicions d'esports electrònics a finals d'aquest any

Tot plegat amb l'objectiu de convertir-se en un referent europeu dels esports electrònics

Emilio Hurtado i Pilar Sánchez-Bleda, d'Auren Espanya, i el secretari d'Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, durant la presentació del pla estratègic. / M.F.

Andorra la Vella

El Govern ha presentat el Pla Estratègic dels e-sports, tot just quinze dies després d’aprovar-se la llei que ho regula. El secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, ha substituït al ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, que s’ha hagut de confinar perquè ha tingut contacte directe amb un positiu.

Ha explicat que el pla es vertebra sobre set eixos estratègics: economia i empresa; turisme; competició; educació; infraestructures tecnològiques i informàtiques; àmbit legal i governança. Hi ha 10 accions prioritàries entre les quals hi ha promoure l’emprenedoria, la creació d’un ecosistema d’e-sports bussines, generar experiències turístiques, treballar per garantir la ciberseguritat i posar en marxa un ecosistema competitiu. Precisament, ha dit que abans que acabi el 2021 hi podrien haver els primers tornejos. Tot plegat amb l’objectiu de convertir-se en un referent europeu dels esports electrònics.

De la seva banda, Pilar Sánchez, sòcia del departament de Media & Technology d’Auren Espanya, ha manifestat que es tracta d’un pla ambiciós i avantguardista. Assegura que no s’ha de limitar només a l’àmbit de les competicions sinó que el què es busca és la generació de negoci. En aquest sentit, diu que mai ningú ha fet un pla estratègic i recorda que la legislació francesa ha estat fallida. Espera que al 2023 es comenci a parlar del principat com un referent del sector.

Cal recordar que el projecte també inclou la regulació del Comitè dels e-sports i la Comissió, dues institucions que actuen com a òrgans gestors d’activitats d’aquest tipus al país

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00