Sociedad

Un desnonament executat al Raval acaba amb cinc activistes detinguts

Segons els Mossos, dos d'ells haurien llançat objectes contudents contra la comitiva judicial i els agents antiavalots

Dos mossos han estat ferits lleus

El desnonament s'ha executat, i la família que vivia al pis del carrer de la Cera des de feia 12 anys ha perdut la casa

Un cotxe patrulla dels Mossos d'Esquadra / Xavier Sánchez CADENA SER

Barcelona

Nou matí de tensió a Ciutat Vella entre els Mossos d'Esquadra i activistes en defensa de l'habitatge. És el segon cop en menys d'una setmana que hi ha cops de porra dels agents antiavalots als grups en defensa de l'habitatge, en aquest cas el Sindicat d'Habitatge del Raval. El matí ha acabat amb 5 persones detingudes, tots activistes. Segons els Mossos, dos d'ells haurien llançat objectes contundents contra la comitiva judicial i els Mossos des d'un sisè pis. La policia catalana diu que es tractava d'ous i cebes, però també vidres i fustes. Dos agents han acabat amb ferides, però són lleus i cap dels dos ha requerit ingrés hospitalari.

El Sindicat d'Habitatge del Raval diu que els arrestos són mesures de repressió per la tasca que fa aquest col·lectiu evitant desnonament pràcticament cada dia a Ciutat Vella. En un comunicat a xarxes, també han dit que "això no acabarà així" i que "ens les pagareu totes".

El desnonament s'ha executat i una família que vivia al seu pis del carrer de la Cera des de feia 12 anys ha acabat perdent la casa. Es tracta d'una família que s'enfrontava avui al seu quart llançament per impagament de la hipoteca, i que ja feia 5 anys que vivia sota l'amenaça de perdre el pis. Els afectats són l'Enger, el seu germà i la seva mare. L'Enger treballa de cuiner però el seu sou no li permet fer front a les mensualitats, i per això havia deixat de pagar i demanava un lloguer social.

Avui hi ha havia 17 desnonaments programats a Ciutat Vella, tot i que una desena s'han pogut aturar per la tasca dels grups d'habitatge i per la Unitat Anti-Desnonaments de l'Ajuntament de Barcelona.

Oriol Soler Pablo

Oriol Soler Pablo

Redactor de informativos en Ràdio Barcelona, especializado en medio ambiente, biodiversidad y emergencia...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00