Sociedad
COMUNICACIÓ

Olga Viza, Paula Vilaplana i Sara Núñez, a la cloenda d'Amb Veu de Dona

L'acte també servirà per homenatjar les nou dones participants de la tercera edició de la sèrie

Olga Viza i Paula Vilaplana seran les ponents de l'edició d'enguany de la gala 'Amb Veu de Dona' el proper 2 de juny. / Cadena SER

Andorra la Vella

Ràdio SER Principat d’Andorra clou el proper 2 de juny ‘Amb Veu de Dona’, la sèrie de nou entrevistes íntimes i personals a dones rellevants del país els perfils de les quals han servit per repassar els darrers 50 anys de la historia d’Andorra des d’una perspectiva de gènere.

La sèrie es tancarà amb una gala que tindrà una part reflexiva al voltant de la temàtica de les dones i l’esport, a càrrec de dues destacades periodistes en aquest àmbit com són Olga Viza i Paula Vilaplana, en una taula rodona que moderarà la també periodista Anna Ribas. I una part més festiva, amb un recital per reivindicar les dones artistes d'Andorra a càrrec de la cantautora andorrana Sara Núñez.

L'acte de cloenda el protagonitzaran les nou dones que han participat en la tercera edició a les quals, com ja ve sent habitual, se les retrà un emotiu homenatge per la seva contribució a la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

Olga Viza és un dels rostres més populars del periodisme esportiu espanyol. Pionera al seu camp, ha obert via a d’altres destacades periodistes femenines de la ràdio i la televisió a l’Estat veí com Maria Escario, Paloma del Rio, Sara Carbonero o més recentment Silvia Barba, Susana Guasch o Danae Boronat. Viza ha estat rostre destacat de TVE i Antena3 i veu dels més rellevants esdeveniments esportius com els Jocs Olímpics o els Mundials de futbol. En la seva dilatada carrera professionals ha estat guardonada amb un Premi Ondas, un Premi ATV i dos TP d’Or. Actualment, col·labora de forma fixa al programa ‘Aquí, amb Josep Cuní’ de SER Catalunya.

De la seva banda, Paula Vilaplana és actualment la conductora del programa esportiu La Graderia del Balcó de SER Catalunya, l’informatiu diari de l’àmbit esportiu català de la cadena. Ha estat cap d’Esports i presentadora d’Euronews més de cinc anys, una nova veu femenina que se suma al periodisme esportiu actual.

Anna Ribas, la moderadora de la taula rodona, és periodista resident a Andorra. Ha estat a la redacció d’esports de El Periòdic d’Andorra, és col·laboradora habitual de La Graderia Andorra de Ràdio SER Principat d’Andorra, i ha passat, entre d’altres mitjans, pel Diari d’Andorra.

Sara Núñez és una de les veus amb major projecció del panorama musical andorrà. Formada a l’Espai de Música Moderna, es troba actualment a Barcelona ampliant la seva formació musical, al mateix temps que iniciant un nou projecte professional, ESE, amb el què ja ha presentat dins la Temporada de l’Auditori Nacional els temes del què serà el seu primer treball discogràfic, ‘A flor de piel’.

La jove cantautora de la capital presentarà algunes de les cançons d’aquest àlbum de debut en el que experimenta amb els sons electrònics i passa de l’anglès al castellà.

L'acte de cloenda de ‘Amb Veu de Dona’ servirà també per homenatjar les nou dones que han participat en la sèrie, dones que van dels 90 als 25 anys, i que han estat, en aquest ordre: Yvette Groslimond (empresària, emprenedora i antiga propietària de l’hotel Rosaleda), Carme Massana (pintora), Núria Font (comerciant), Felissa Domingo (emprenedora i activista cultural), Rosa Mari Mandicó (infermera, expolítica i exdirectora de l’Escola d’Infermeria), Agustina Grandvallet (presidenta d’Amida i activista pels drets de les persones amb diversitat funcional), Antònia Escoda (expolítica i feminista), Sònia Cano (pagesa i emprenedora) i Clàudia Riera (actriu).

‘Amb Veu de Dona’ va ser guardonat el 2019 amb un accèssit en la categoria audiovisual del Premi Pirene de Periodisme, té el suport del Govern d’Andorra i està patrocinat per Andorra Telecom, el Consell General, BancSabadell d'Andorra i Financera d’Assegurances.

La gala serà el dimecres, 2 de juny, a les 19:00h a la Sala Consòrcia del Centre de congressos d’Andorra la Vella amb aforament limitat i mascareta obligatòria i respectant totes les mesures sanitàries. I serà retransmesa en streaming al perfil de Facebook de l’emissora (Facebook.com/radio.serandorra)

La reserva d’invitació s’ha d’efectuar a través de Ràdio SER Principat d’Andorra, al telèfon 808300.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00