Jueves, 24 de Junio de 2021

Otras localidades

LA VENTANA LA VENTANA Tócala otra vez, Juan | Ocho mitos sobre la música clásica

Centenars de veïns sense servei de pediatria a Sant Antoni de Vilamajor

El CAP del municipi va tancar durant la pandèmia i ara ha tornat a obrir sense el servei de pediatria

Han d'anar a Llinars on hi ha menys nens i nenes menors de 14 anys que a Sant Antoni

Centenars de veïns sense servei de pediatria a Sant Antoni de Vilamajor

Cadena SER

Desenes de famílies del Vallès demanen que el servei de pediatria torni a pobles com Sant Antoni de Vilamajor. Amb la pandèmia, alguns centres d'atenció primària van tancar i, en el cas de Sant Antoni, redirigien els pacients a Llinars del Vallès. Quan el CAP de Sant Antoni ha tornat a obrir, ho ha fet sense pediatre,  cosa que complica molt la vida d'alguns veïns de la zona.

Per això s'han estat mobilitzant durant tota aquesta setmana, organitzant-se a través de les associacions de mares i pares. No entenen que s'hagi tret el servei de pediatria de Sant Antoni de Vilamajor quan al poble hi viuen més nens i nenes de menys de 14 anys que no pas a Llinars, on es veuen obligats a anar. Creuen que hi hauria d'haver servei a tots dos llocs, com passava abans de la pandèmia.

"Ens estem trobant amb mares que han tingut els fills amb febre sense mitjà de transport per anar fins al CAP de Llinars. Han tirat de veïns i de la bona fe de la gent", explica  la Jéssica, portaveu de les famílies. També estan indignats els professionals. Ester Guàrdia, pediatra de Sant Antoni de Vilamajor, alerta que hi ha gent "immigrant i vulnerable que no té cotxe ni possibilitats de desplaçar-se". Considera que hi ha personal per seguir oferint el servei com abans. 

Una reobertura de centres d'atenció primària de després dels pitjors moments de la pandèmia que en alguns casos està comportant la pèrdua d'alguns serveis en pobles petits.  

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?