Deportes

Dr. Ardèvol i la baixa de Ter Stegen: "Un segon tractament preocupa una mica, però està en les millors mans"

De la mà del Doctor Jordi Ardèvol hem analitzat aquest tipus d'intervencions i el possible temps de baixa del porter alemany.

Jordi Ardèvol, sobre la baixa de Ter Stegen: "Un segon tractament preocupa una mica, però està en les millors mans"

Jordi Ardèvol, sobre la baixa de Ter Stegen: "Un segon tractament preocupa una mica, però està en les millors mans"

10:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1621345620979/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Barça comunicava ahir que Ter Stegen serà novament intervingut del seu genoll dret. Avui al 'Què t'hi Jugues!', i de la mà del Doctor Jordi Ardèvol, hem analitzat aquest tipus d'intervencions i el possible temps de baixa del porter alemany.

El club explicava concretament que Ter Stegen "serà sotmès a un procediment terapèutic al tendó rotulià del genoll dret el dijous 20 de maig a Malmö, a càrrec del Dr. Håkan Alfredson i sota la supervisió dels serveis mèdics del Club".


Sobre la intervenció: "Està en bones mans"

"Sempre que hi ha un segon tractament en un procés és per preocupar-se una mica. Però està en perfectes mans".

"S'ha dit que té una tendinopatia. Hi ha tractaments no quirúrgics i quan aquests tractaments no donen el resultat esperat s'opta pel quirúrgic. Des que va aparèixer Alfredson amb una tècnica innovadora tot plegat s'ha fet més senzill. L'especialista que va a veure és possiblement la persona que més en sap en el món sobre la patologia del tendó rotulià. Alfredson és una eminència mundial, un cirurgià ortopèdic i traumatòleg, especialista en patologia tendinosa".


Sobre el temps de baixa

"En el millor dels casos la baixa podria estar entorn els 2 mesos i mig o tres mesos. I en el pitjor dels casos se'n podria anar als 4 mesos. Tan important és l'informe que li facin ara a Suècia com la tornada als entrenaments. La veritat és que es tracta d'una patologia bastant punyetera i rebel".


Temporada complicada a nivell mèdic al Barça

Piqué, Sergi Roberto, Araujo, Ansu Fati, Coutinho, ara Ter Stegen... Al club hi ha malestar amb totes aquestes lesions i recaigudes, ha explicat Sique Rodríguez.

Ardèvol ha donat la seva visió sobre aquestes complicacions mèdiques: "Sempre hi ha situacions complicades en un servei mèdic. S'ha de filar molt prim en el sentit de quines responsabilitats són del servei mèdic, quines són de la preparació física, quines són de planificació de temporada, o quines s'han d'atribuir a la càrrega de partits... Hi ha molts factors".

"El que és obvi és que moltes reintervencions donen mal rotllo, però sempre pot passar. Ha sigut un any molt complicat pels serveis mèdics del Barça, segur".

Per últim, el Doctor Ardèvol ha explicat que ja s'estan realitzant diversos estudis per a relacionar la Covid amb les lesions: "Encara es necessita més temps, potser a un any vista tindrem alguna conclusió".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00