Sociedad

Ja el flairen

El Girona suma la sisena victòria seguida, atrapa el tercer i el quart i dilluns tindrà la primera oportunitat d'assegurar el play off.

Bueno, de corner, ha marcat el gol de la victòria en un partit en què els gironins han tingut superioritat numèrica durant més de 70 minuts.

Els jugadors del Girona s'abracen amb Bueno, autor del gol. / Imatge: LFP.

Girona

El Girona segueix transitant pel tram final de lliga amb autoritat. L'equip que prepara Francisco possiblement no passarà a la història de l'entreteniment futbolístic però potser sí que tindria un lloc entre els més eficients. Gestiona com pocs els partits calents i exprimeix al màxim tot allò que se li dona bé.

fitxa

MÁLAGA 0: Juan Soriano; Ismael (Loren 85’), Mejías, Juande, Matos; Escassi, Jairo (Joaquin 74’), Cristian, Jozabed (Lombán 63’), Rahmani; Scepovic (Julio 63’) GIRONA 1: Juan Carlos; Bueno, Juanpe, Arnau Martínez; Yan Couto, Monchu (Terrats 66’), Cristóforo (Kébé 76’), Gumbau (Sylla 45’), Franquesa; Bárcenas, Stuani (Bustos 76’) GOLS: 0-1 Bueno (62’) ÀRBITRE: Moreno Aragón i Arcediano Monescillo (VAR). Ha expulsat Mejías (MAL) per una agressió a Stuani i també a l’entrenador local, Sergio Pellicer. També ha ensenyat groga a Escassi, Jairo, Joaquin, Matos i Cristian (Málaga) i a Gumbau, Monchu, Bueno (Girona)

Avui, sense haver estat fluid, ha liquidat el tràmit -un cop més- amb una acció d'estratègia quan quedava mitja hora per al final i ha jugat amb superioritat numèrica durant quasi tot el partit per una acció de murri de Stuani, que ha portat el seu marcador a traspassar el límit en una acció molt allunyada de la jugada que el VAR ha caçat.

Suma 6 victòries seguides per primer cop des que és al futbol professional, ha aconseguit enllaçar amb el tercer i el quart -dels que només el separa el gol average-, si el Rayo no s'equivoca dilluns tindrà la primera ocasió de certificar la classificació matemàtica per a un play off que semblava inabastable fa un parell o tres de mesos i si els madrilenys fallen pràcticament ja hi seran.

La primera meitat ha estat condicionada per l’expulsió amb vermella directa de Mejías (17’) per una agressió sobre Stuani. Abans, el Málaga havia sabut trobar l’esquena de la defensa del Girona amb molta facilitat i Juan Carlos havia estat el jugador més destacat dels gironins.

De fet, just abans de l’acció de l’expulsió, el porter ha evitat un gol cantat amb una doble intervenció; salvant una centrada de Rahmani que es colava pel pal curt després d’enverinar-se i desviant a la seva esquerra el cacau de Scepovic, a qui el primer rebot li ha caigut als peus.

Amb superioritat numèrica el Girona ha estat amo de la situació. Ha pujat la línia defensiva, molts cops fins a 2/3 de camp rival però no ha sabut traduir-ho en ocasions. La més clara ha estat en una contra en què Stuani ha habilitat Bárcenas a l’espai però el panameny no ha sabut tornar el caramel en condicions.

Ja al tram final del primer acte, l’àrbitre ha anul·lat un gol al davanter uruguaià per presumpta falta al porter.

Francisco ha mogut l’equip al descans. Ha tret a un interior com Gumbau i ha fet entrar Sylla per passar del 3-5-2 a quasi un 3-4-3 amb Stuani com a referent, acompanyat per Sylla a l’esquerra i Bárcenas a la dreta.

L'equip ha seguit instal·lat a camp contrari, Bárcenas, Sylla i Yan Couto barrejaven força bé però ha estat un cop més l'estratègia la que ha decantat la balança. En un corner que ha creuat l'àrea de dreta a esquerra Stuani ha intentat matar la pilota amb el pit, li ha quedat el control llarg però Bueno no ho ha desaprofitat i ha esmaixat la pilota al fons de la xarxa.

Quedava mitja hora i tot i que el Málaga hi ha posat voluntat i hauria pogut empatar de manera gairebé immediata mitjançant una pilota que ha picat al pal, el Girona ha patit més aviat poc.

Al tram final, fins i tot hauria pogut eixamplar distàncies. El primer en desaprofitar una transició amb avantatge ha estat Bustos, que s'ha precipitat i ha volgut acabar de lluny i malament una combinació amb Yan Couto.

Més clara ha estat la de Sylla, que ha tingut 50 metres per pensar com superaria el porter en l'u contra u i acabat regalant-li una aturada quan tenia totes les de guanyar. Encara n'ha tingut una altra però, sense angle, Soriano ha tapat el seu xut.

En l'afegit, els jugadors del Málaga han reclamat unes mans de Couto però l'àrbitre i el VAR han entès que eren totalment involuntàries.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00