Martes, 19 de Octubre de 2021

Otras localidades

L'Arnau es va recuperant

Escolta Ramon Sentís, gerent territorial de l'ICS a Lleida, Alt Pirineu i Aran.

Ramon Sentís, gerent territorial de l’ICS a Lleida, Alt Pirineu i Aran.

Ramon Sentís, gerent territorial de l’ICS a Lleida, Alt Pirineu i Aran. / cedida a Ràdio Lleida

L'hospital Arnau de Vilanova de Lleida ja ha pogut tancar plantes de Covid, i només deixar-ne una d’operativa, gràcies a la disminució d'ingressos. En dues setmanes, les hospitalitzacions han caigut un 70%. I ara, per tant, es comença a recuperar activitat quirúrgica ajornada.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

En aquesta pandèmia s’ha passat de tenir fins a 4 plantes destinades a pacients de coronavirus a què ara ja, després de la millora de les dades epidemiològiques, només en quedi una. I també només quedi una única unitat UCI dedicada a Covid. Aquestes, però seran permanents, per acollir els casos que s’aniran produint.

Això permet “alliberar uns 70 llits” i només se’n deixaran uns 28-30 que corresponen a una única planta “que quedarà com a basal” diu Ramon Sentís, gerent territorial de l’ICS a Lleida, Alt Pirineu i Aran.

La situació permet recuperar cirurgia ajornada per COVID com ara la de malucs, de cataractes o la vascular de varius. Les oncològiques o urgent, mai s’havien arribat a ajornar

Ara mateix, a tota la Regió Sanitaria de Lleida ja només hi ha 77 persones ingressades -42 d'elles a l'Arnau, quan s'havia sobrepassat les dues-centes.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?