Sociedad

L'Arnau es va recuperant

Escolta Ramon Sentís, gerent territorial de l'ICS a Lleida, Alt Pirineu i Aran.

Ramon Sentís, gerent territorial de l’ICS a Lleida, Alt Pirineu i Aran. / cedida a Ràdio Lleida

Lleida

L'hospital Arnau de Vilanova de Lleida ja ha pogut tancar plantes de Covid, i només deixar-ne una d’operativa, gràcies a la disminució d'ingressos. En dues setmanes, les hospitalitzacions han caigut un 70%. I ara, per tant, es comença a recuperar activitat quirúrgica ajornada.

CRÒNICA. L'hospital Arnau es recupera

00:56

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000020770/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En aquesta pandèmia s’ha passat de tenir fins a 4 plantes destinades a pacients de coronavirus a què ara ja, després de la millora de les dades epidemiològiques, només en quedi una. I també només quedi una única unitat UCI dedicada a Covid. Aquestes, però seran permanents, per acollir els casos que s’aniran produint.

Això permet “alliberar uns 70 llits” i només se’n deixaran uns 28-30 que corresponen a una única planta “que quedarà com a basal” diu Ramon Sentís, gerent territorial de l’ICS a Lleida, Alt Pirineu i Aran.

La situació permet recuperar cirurgia ajornada per COVID com ara la de malucs, de cataractes o la vascular de varius. Les oncològiques o urgent, mai s’havien arribat a ajornar

Ara mateix, a tota la Regió Sanitaria de Lleida ja només hi ha 77 persones ingressades -42 d'elles a l'Arnau, quan s'havia sobrepassat les dues-centes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00