Lunes, 14 de Junio de 2021

Otras localidades

Les comarques de Girona demanen 610 milions d'euros als fons europeus

Fins ara, la Cambra de Comerç de Girona ha rebut 19 projectes que haurien de servir per transformar l'economia

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega / Ràdio Girona

Després de mig any d’haver creat una oficina per vehicular els projectes pels fons Next Generation, la Cambra de Comerç de Girona ha rebut 19 propostes que -si es concedeixen- arribarien a mobilitzar més de 600 milions d’euros.

Són projectes d’àmbits tant diferents com la indústria, el medi ambient, la cohesió social, o l’oci i la cultura, però que tenen en comú la voluntat de transformar de fons l’economia.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, pressiona perquè aquests milions arribin a les petites i mitjanes empreses. Sinó, diu, haurem fracassat.

Pèrdues pel brexit

L'economia gironina ha perdut 22 milions d'euros aquest primer trimestre a causa de l'aplicació del Brexit. D'un any per l'altre, les exportacions han caigut un 36 per cent. Se n'han recentit sobretot l'alimentació i les matèries primes. La directora d'Internacionalització de l'agència ACCIÓ, Cristina Serradell, creu que les xifres es recuperaran en els propers mesos a mesura que les empreses es vagin adaptant a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

Fàbrega preveu que aquest estiu es recuperi més del 50% del turisme, i en front a la paràlisi de l’aeroport, insisteix en l’aposta dels trens nocturns que connectin amb les principals capitals europees.

El president de la Cambra de Comerç també ha demanat als ajuntaments i a la Generalitat que s’endeutin i despleguin tots els recursos per fer front a la crisi de la covid, i sobretot en ajudar el turisme i el comerç.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?