Sociedad

Acaba l'ocupació per part d'Arran de la seu d'ERC

Demanaven que els Mossos aturessin un desnonament al carrer Lleida on s'havien concentrat desenes de persones, inclosos diputats de la CUP

Els diputats de la CUP Carles Riera, Dolors Sabater i Eulàlia Reguant davant dels agents dels Mossos per evitar el desnonament / Oriol Soler CADENA SER

Barcelona

L'ocupació per part d'una trentena d'activistes de sindicats d'habitatge i militants d’Arran de la seu d'Esquerra Republicana de Catalunya del carrer Calàbria de Barcelona ha acabat a les 11 hores del matí quan han abandonat l'edifici. Hi han penjat cartells contra un desnonament que estava en marxa al carrer Lleida i han bloquejat l’entrada de la seu dels republicans. Volien exigir a Pere Aragonès que des d'avui, complís ja amb el pacte al que va arribar amb la CUP segons els qual els Mossos d'Esquadra no actuarien als desnonaments.

L’intent de desnonament d’aquest habitatge al carrer Lleida de Barcelona des de les cinc de la matinada ha provocat moments de tensió. Els activistes que s'hi oposaven ha estat llançant pintura contra els agents antiavalots de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra que s'havien desplaçat fins al lloc on es troba l’habitatge que s’estava desnonant.

Els agents dels Mossos, que estaven acompanyant a la comitiva judicial, han quedat completament pintats de blanc, rosa o vermell, colors de la pintura que els han estat llençant en el frec a frec amb els activistes, juntament amb ous. Els agents intentaven mantenir el cordó policial i treure els activistes un a un.

Miltants d'Arran a la seu d'Esquerra / Guillem Fabo

Tres diputats de la CUP, Dolors Sabater, Carles Riera i Eulàlia Reguant s'han apropat fins al Poble Sec per sumar-se a les protestes contra el desnonament, tot i que no han fet declaracions.

L'ocupació s'ha acabat una estona després que arribessin uns 200 manifestants a la seu d'ERC que venien del desnonament.

Oriol Soler Pablo

Oriol Soler Pablo

Redactor de informativos en Ràdio Barcelona, especializado en medio ambiente, biodiversidad y emergencia...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00