Sábado, 24 de Julio de 2021

Otras localidades

Oportunitats per als joves a Europa: Viatjar, estudiar, treballar i fer pràctiques a l'estranger

La UE ofereix diferents programes europeus de mobilitat, ja sigui fent unes pràctiques laborals o treballant, amb una experiència formativa o de voluntariat en un altre país.

 L'experiència de l'Alba Espanyol, Jordina Sans i Giorgia Temerario que expliquen als estudis de Ràdio Lleida

L'experiència de l'Alba Espanyol, Jordina Sans i Giorgia Temerario que expliquen als estudis de Ràdio Lleida / RÀDIO LLEIDA

OPORTUNITATS PER ALS JOVES A EUROPA: VIATJAR, ESTUDIAR, TREBALLAR I FER PRÀCTIQUES A L’ESTRANGER

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

La Unió Europea ofereix diferents programes europeus de mobilitat, ja sigui fent unes pràctiques laborals o treballant, amb una experiència formativa o de voluntariat en un altre país.

Jordi Viader explica l'experiència de la beca feta al Parlament Europeu / RÀDIO LLEIDA

Aquesta setmana se celebra la Setmana Europea de la Joventut, un esdeveniment anual per connectar amb les noves generacions, que en el futur hauran de mantenir viu l’esperit de la Unió Europea. Durant aquesta setmana, l’Europe Direct Lleida presenta diferents programes europeus de mobilitat adreçats als joves, principalment d’entre 18 i 30 anys.

Els programes de mobilitat a l’estranger són una de les experiències més estimulants que podem viure, i és una forma d’apropar als ciutadans i ciutadanes europeus els programes europeus i les seves institucions, així com els valors i oportunitats que ens aporta el fet de pertànyer a la UE.

ERASMUS+

És el programa més conegut entre els estudiants universitaris, i de cicles formatius de Formació Professional, així com pels mestres i professors dels centres educatius. Erasmus+ és el programa europeu per a l’educació, la formació, la joventut i els esports. Aquest programa permet cursar una part dels estudis en un altre país i també fer pràctiques, amb una durada d’entre 2 i 12 mesos en una empresa. Aquesta possibilitat de pràctiques laborals és tant per a estudiants universitaris com per a estudiants de cicles formatius. En els dos casos, els estudiants interessats s’han d’adreçar al seu centre d’estudis per sol·licitar-ho.

Pràctiques a les institucions europees

Per a estudiants universitaris ja graduats, les institucions europees ofereixen anualment pràctiques remunerades a les institucions i organismes de la UE, amb una durada d’entre 5 i 12 mesos. Els requisits que es demanen en les diferents institucions i organismes de la UE són: tenir un bon nivell d’anglès, francès o alemany; estar graduat o graduada; i depenent de les pràctiques, tenir el títol que s’ajusti per a cada institució. Tothom amb títol universitari pot fer una estada de pràctiques un cop a les institucions europees com la Comissió Europea, el Parlament Europeu, el Banc Central Europeu, l’Agència Europea de Medicaments, l’Agència Espacial Europea o el Tribunal de Justícia de la Unió Europea. La majoria de les pràctiques es convoquen dues vegades a l’any.

Eurodissea

Per aquelles persones interessades en fer pràctiques en una empresa o entitat en una altra regió d’Europa, independentment dels estudis cursats, es pot participar al programa Eurodissea de l’Assemblea de Regions d’Europa, on cada mes es publiquen ofertes de tot tipus garantint una beca mensual, classes de llengua, transport i assegurança per a facilitar l’estada. Aquestes pràctiques poden tenir una durada d’entre 3 i 7 mesos.

Cos Europeu de Solidaritat

Per al públic més ampli, entre 18 i 30 anys, la Unió Europea presenta el Cos Europeu de Solidaritat, que ofereix als joves poder participar en projectes comunitaris al seu país o en un altre. Els projectes de voluntariat ofereixen una experiència enriquidora a aquelles persones que volen ajudar i desenvolupar les seves capacitats creatives amb altres voluntaris. En aquest cas, el voluntari o voluntària rep suport econòmic de la Unió Europea per a cobrir necessitats bàsiques i per a facilitar la seva integració en la regió on faci l’estada. El voluntariat pot tenir una durada d’entre 2 i 12 mesos, tractant temes com l’educació, la cultura, la salut, el medi ambient, la migració, la cura de gent gran, esports, informació juvenil, entre altres.

A Lleida, us podeu informar al Departament de Joventut-La Palma, que és entitat d’enviament de joves d’aquest programa.

L’Europe Direct Lleida ofereix informació de tots aquests programes que s’han explicat en aquest article a la seva pàgina web, a través de la “Guia de pràctiques i treball a l’estranger”: https://europedirect.paeria.cat/guiaestranger/inici

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?