Sociedad

Francisco: "Deixar la porteria a zero és molt important però no podem renunciar a la nostra essència"

El tècnic del Girona diu que l'evolució de Stuani és "fantàstica" i que té possibilitats de jugar demà contra l'Almería en l'anada de la primera eliminatòria de play-off.

Francisco, durant un entrenament. / Imatge: Girona FC

Girona

L’entrenador del Girona, Francisco, traspua confiança però difícilment se l'enganxa mai amb un excés d'eufòria. Per molt que hagi derrotat per K.O. els més escèptics entre els escèptics classificant l'equip per al play-off enllaçant una ratxa de 7 victòries seguides que ja és fita històrica del club en categories professionals i per molt que tots els rivals i analistes li vulguin encolomar el cartell de favorit, una etiqueta que serveix per fer prèvies i poca cosa més.

L’any passat potser sí que érem favorits, amb una plantilla feta i pensada per pujar però aquest any és molt diferent”, ha declarat. Ni tan sols accepta que siguin els que arriben més afinats a la cita: “és impossible dir que som els que arribem en el millor moment perquè el Leganés i l’Almeria ens superen i el Leganés ve de guanyar per 0-5 però sí que és cert que arribem en un bon moment i que som optimistes”.

Un optimisme moderat però necessari per afrontar el que serà el cinquè play-off de la història del club. Fins ara tots han acabat malament però Francisco diu que s’han d’il·lusionar com creu que “la gent del carrer ho està”. “Serà complicat” –ha advertit- “però ho hem de lluitar; els volem dedicar alguna cosa bonica”.

🎙RDP de Francisco Rodríguez prèvia al GIRONA FC 🆚 ALMERIA de PLAYOFF

Un motiu per a la il·lusió és que el golejador Cristhian Stuani, lesionat des de fa vuit dies, no està descartat per al partit de demà. “L’evolució de Stuani és fantàstica i té possibilitats”, ha dit l'entrenador i ha posat en el mateix sac al defensa Luna, també fora de combat els dos últims partits.

Tot i el canvi que hi ha hagut a la banqueta de l’Almeria ara fa sis jornades, el tècnic del Girona creu que es pot veure un partit similar al que es va jugar a Montilivi durant la segona volta. Van guanyar els andalusos amb un polèmic gol de Sadiq però hi va haver moltes alternatives.

“Rubi els ha donat els seus matisos, però segueixen sent molt verticals, tenen possessió, son dinàmics i ataquen molt bé els espais i et poden fer molt mal a la contra”, ha detallat.

Tot i que hi ha anada i tornada i tot el pes que pot tenir no encaixar a casa pel valor que té després fer un gol a camp contrari –en cas d’empat els gols marcats a fora valen doble- Francisco no creu que sigui bo variar tant el plantejament si això implica perdre l’essència: “deixar la porteria a zero és important però guanyar també és fer un pas. Hem de ser equilibrats però si hem estat valents aquests últims tres mesos, ho hem de continuar sent”.

Rubi

El màxim responsable de l’Almería, Rubi, no va voler mencionar el Girona en la roda de premsa posterior a l'última jornada. Amb un "a aquestes alçades tots els rivals son el Bayern de Munic", va despatxar la pregunta però avui sí que ha explicat que li té “molta estima” a un club on va aconseguir una permanència com a integrant del cos tècnic que encapçalava Javi Salamero el curs 2011/2012 i una segona “temporadassa” ja com a primer entrenador portant l’equip fins a la primera final de play-off de la història;  perduda contra l’equip andalús precisament.

Des d'una vessant purament tàctica, Rubi ha destacat que el Girona és un equip que “quan marca un gol pràcticament guanya segur” i que té “gran capacitat de rematada dels seus davanters, incorporació de jugadors de fora, centrades laterals i la pilota aturada”.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00