Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Actualidad
Despoblación

Bellús prop de veure complides dos reivindicacions històriques

L'explicació sobre les actuacions al pantà tindran lloc demà, mentre que des de Conselleria ja preparen l'entrada per la CV-620

Pantà de Bellús / Alfredo Garcia / EyeEm Getty Images

Ontinyent

Final de setmana amb distintes informacions, i molt esperades, al municipi de Bellús. Durant el dia de demà tindrà lloc una jornada informativa als municipis pròxims al pantà respecte a les actuacions, mentre que Conselleria ja espera l''OK' per començar les obres a l'entrada del municipi.

Explicació als alcaldes sobre l'actuació al pantà de Bellús

La directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra ha convocat una reunió demà a les 9.30 a l'ajuntament d'Alfarrasí, acudiran els alcaldes dels pobles confrontants al pantà de Bellús; Vicent Gomar, president de la Mancomunitat de la Vall d'Albaida; Juan Carlos Fulgencio responsable d'ADIF Comunitat Valenciana; Miguel Polo, president de la Confederació Hidrogràfica del Xuquer; Marc García comissari d'aigües de la Confederació; Vicent Mascarell, Diputat d'hisenda i innovació; Paco Molina director territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana i Joan Sanchis, Diputat comarcal.

En la reunió s'informarà als alcaldes de les actuacions que es duran a terme per a esmenar els problemes que hi ha actualment als voltants del pantà, i al mateix temps, es donaran a conèixer la mesures que es prendran per a revitalitzar la zona, en el que es pot intuir com el pas previ a iniciar les actuacions.

A l'espera de l''OK' de l'Ajuntament per actuar a l'entrada del municipi

Per altra banda,

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha parlat en les corts sobre l'accés a Bellús. España ha assenyalat que "estem en coordinació amb el municipi, i en condicions d'iniciar el projecte de la rotonda si l'Ajuntament està d'acord", i ha explicat que "des de la Conselleria es treballa amb l'Ajuntament de Bellús, a fi de dur a terme la solució més adequada per a la millora de l'accés a la població des de CV-620, l'antiga N-340 a Xàtiva".

"Així, s'ha considerat convenient conjugar l'accés a la població amb el del futur polígon industrial de Bellús, i s'ha optat per dissenyar una rotonda en substitució de la intersecció actual. Després de valorar diferents opcions tècniques i mantenir diverses reunions amb el consistori, en aquests moments l'Ajuntament ha de pronunciar-se sobre el projecte per a poder continuar les actuacions", ha finalitzat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00