Martes, 22 de Junio de 2021

Otras localidades

La nova estació de Sant Andreu Comtal entrarà en servei al 2022

L'espai de vies actual es convertirà en un vial per cotxes, directe i soterrat, des del Nus de la Trinitat fins a la Sagrera

Espai de vies i andanes de la nova estació

Espai de vies i andanes de la nova estació / Mònica Peinado (Cadena SER)

La nova estació de Sant Andreu Comtal, on s'aturaran la línia de Granollers, la R11 i la futura R-Aeroport, entrarà en servei durant el segon semestre de l'any que ve. Tot i tenir les andanes soterrades, disposarà de llum i ventilació natural perquè s'hi han fet 5 grans claraboies sobre les vies. L'espai que quedarà lliure quan es retiri el traçat actual s'utilitzarà per fer un accés viari, directe i soterrat, des del Nus de la Trinitat fins a la Sagrera.

L'estructura del nou edifici de Sant Andreu Comtal ja està feta i ara s'està treballant en les instal·lacions. Les vies s'acabaran de posar quan es faci el trasllat de la línia de Granollers a l'interior de l'estació de la Sagrera, de manera que només s'hi hagi de tallar el servei una vegada. Una de les peculiaritats de la nova estació és que, tot i ser subterrània, tindrà llum i ventilació natural perquè s'hi han construït 5 grans claraboies sobre les vies.

La nova infraestructura té dues vies centrals i dues laterals i això permetrà que es converteixi en inici i final de la R-Aeroport: una nova línia de Rodalies, operada per Ferrocarrils, que vol posar en marxa la Generalitat i que aniria de Sant Andreu Comtal a la Terminal 1 de l'aeroport.

Des de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries, Lluis Ubalde, coordinador de l'operació ferroviària de Sant Andreu i Sagrera, explica que està previst que en el segon semestre de l'any que ve es pugui "tenir aquesta estació operativa i amb viatgers". Ubalde també ha explicat que quan això passi, es donarà de baixa l'estació actual i quedaran fora de servei les vies actuals.

L'espai que quedarà lliure quan es retirin les actuals vies de Granollers s'utilitzarà per fer un accés, directe i soterrat, des del Nus de la Trinitat fins a la Sagrera. Serà un nou vial de dos carrils que permetrà que els ciutadans de la regió metropolitana que vulguin accedir a l'estació ho puguin fer de forma directa i sense generar trànsit als barris del voltant. També el podran utilitzar els autobusos que tinguin terminal a la Sagrera i els repartidors que portin productes per als trens o negocis de la futura estació. A l'altra banda de l'estació hi haurà un vial de sortida.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?