Sociedad
MEDI AMBIENT

Medi Ambient i l'Andorra Sports Clúster signen un acord per fomentar la sostenibilitat a les proves esportives

L'objectiu és que totes les proves esportives que es facin al medi natural tinguin la seva vesant sostenible

Un moment de la presentació del conveni entre el Govern i l'Andorra Esport Clúster. / SFG

Andorra la Vella

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el president de l’Andorra Sports Cluster, David Hidalgo, han signat aquest acord de col·laboració perquè totes les proves esportives que es facin al medi natural tinguin la seva vesant sostenible i per això elaboraran un reglament que es preveu s’aprovi al juliol. Paral·lelament s’elaborarà una guia de bones pràctiques. Diu la ministra que li consta la bona predisposició del sector per assumir-les però tot i així, hi haurà una comissió de seguiment que vetlli perquè realment sigui així.

Per la seva part, Hidalgo, destaca la importància de la col·laboració públicorpivada per elaborar aquest reglament. Assegura que l’acord és doblement positiu, ja que implica la pròpia consciència de les empreses nacionals, com perquè les estrangeres, cada vegada més exigeixen aquests requisits. A més, defensa la guia de bones pràctiques com una manera que qualsevol organitzador, sigui gran o petit, pugui complir amb elles.

Malgrat que el reglament encara no estigui vigent, diu Hidalgo que proves com l’Spartan Race o la trevessa de l’OTSO a Encamp ja es faran sota aquests criteris.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00