Viernes, 23 de Julio de 2021

Otras localidades

TALENTOS EN TWITCH TALENTOS EN TWITCH Sigue en directo la Gala 2 de 'Talentos' en el Twitch de la Cadena SER

La compliance Noèlia Romero va fer unes tasques adequades i va acabar trobant-se un mur en els investigats

Parlem sobre la figura del 'compliance officer' amb Gonzalo Jiménez Illana, compliance a la consultora Above Sport.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Què és un 'compliance officer'? En termes simples, i en el cas del Barça, seria la policia interna del club. Un terme, el de 'compliance officer' que es va donar a conèixer durant el cas Barçagate i que va fer que s'iniciés una investigació interna sobre l'excompliance del club, Noèlia Romero. Una investigació durant la qual van acomiadar-la i que encara està pendent de resoldre's judicialment.

Al 'Què t'hi Jugues!' avui hem descobert més sobre la figura del compliance officer, ho hem fet de la mà del Gonzalo Jiménez Illana, compliance a la consultora Above Sport.

"El 'compliance officer' s'encarrega que les normes establertes (legislació, codis interns ...) es compleixin. És una persona o departament que s'encarrega de que totes les accions es compleixin sota unes determinades normes. La llei t'obliga a complir les normes, no a tenir aquesta figura. aquesta figura el que fa és ajudar-te a complir-les".


La independència del 'compliance officer'

"Aquest és un dels clars conflictes que solem trobar. Cal diferenciar que ha de tenir autonomia, que no sempre és el mateix que independència. I la independència se sol aconseguir fent que el 'compliance officer' estigui apartat de l'organigrama i no existeixi conflicte d'interessos entre les seves accions i les persones de el club".


Sobre el cas Noèlia Romero: apartada de el club

"La paraula sorpresa no sé si és l'adequada. Sí que crec que és acord al que havia d'haver passat, per descomptat que no. A priori podem dir que Noèlia va fer unes tasques de compliment adequades i es va acabar trobant en els investigats el principal mur. Quan es va ampliar la investigació se li va tallar".

 

Sobre el nomenament de Maite Laporta, que reportarà al departament de Compliance

"En principi aquests nomenaments solen estar supeditats a acreditació de reputació i validació personal. En aquest cas desconec si és així, és probable que no ho sigui. Hi ha una faceta del 'compliance' que és interna (control i normes), i l'externa és la imatge que projectes, la reputació de club. Per a mi, tot i que sí que han complert i seguit els termes de canviar el codi ètic, a nivell d'imatge a tots ens acaba grinyolant per què el que han fet és treure germans i cosins de la restricció anterior i deixant-ho tot en ascendents i descendents. Tots podem entendre que hi hagi conflictes d'interessos entre cosins i germans".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?