Sociedad
ECONOMIA

Espot condiciona l'arribada d'operadors bancaris estrangers a l'accés al finançament del Banc Central

El cap de Govern, Xavier Espot, ha participat en una trobada organitzada per Nueva Economía Fórum

Espot condiciona l'arribada d'operadors bancaris estrangers a l'accés al finançament del Banc Central / SFG

Andorra la Vella

El cap de Govern, Xavier Espot, ha participat en una trobada organitzada per Nueva Economía Fórum en la qual ha assegurat que l’establiment de bancs europeus al Principat es podria produir un cop es tanqui l’acord d’associació però assegura que abans caldrà assegurar que les entitats financeres nacionals puguin accedir a prestadors d’última instància, com ara el Banc Central Europeu.

Diu que això es tractarà durant la negociació de la lliure circulació de capitals, la única de les quatre que encara no s’ha iniciat. Per altra banda, insisteix en la bona salut de la plaça financera i n’ha destacat la resiliència a l’hora de cooperar amb altres països i organismes internacionals en la prevenció i lluita del tràfic de capitals.

Quan a la situació provocada per la pandèmia, ha agraït el tracte rebut per Espanya, França, Portugal i Catalunya i ha reconegut que a nivell econòmic ho han passat malament, especialment per la pèrdua del turisme. En aquest sentit, reconeix que l’actual model està esgotat i que aposten per un de nou en el qual imperin valors qualitatius per sobre dels quantitatius.

Finalment, ha destacat la necessitat de diversificar l’economia a través del e-sports, de qui ha dit que n’esperen ser la capital europea, i també la importància que Grifols s’instal·li al Principat, ja que un laboratori d’aquestes característiques atraurà molts altres sectors relacionats amb la biotecnologia i permetrà no només que vinguin a treballar científics de reputat nivell sinó que donarà una oportunitat als joves investigadors nacionals que ja no hauran de marxar del país.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00