Sociedad
TRIBUNALS

Ramon Cierco acusa de connivència el Govern i la justícia en l'afer BPA

En una dura carta oberta al cap de Govern, i a pocs dies de començar el judici, assegura que hi ha una operació d'Estat orquestrada contra la cúpula del banc intervingut arran la nota 311 del FinCEN el 2015

Els exaccionistes majoritaris de BPA, Higini i Ramon Cierco, sortint de l'entitat hores després de la intervenció de l'INAF sobre BPA. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

Ramon Cierco, un dels exaccionistes majoritaris de l'antiga BPA, acusa el Govern i el Consell Superior de la Justícia de connivència en l'afer que va significar la intervenció del banc.

En una carta oberta dirigida al cap de Govern i publicada avui en diversos mitjans de dins i fora del país, Cierco assegura que hi ha una estratègia d'Estat en contra dels exaccionistes majoritaris i de la cúpula de BPA. Ho diu a pocs dies d'iniciar-se la vista oral de la primera de les causes.

En la dura missiva, Ramon Cierco acusa el govern de DA de "negligent" davant la nota del FinCEn que va provocar la intervenció de l'entitat. Segons l'exaccionista majoritari, l'origen de la nota va venir per la negligència i passivitat de l'executiu de Martí en no respondre el 2014 els americans d'una altra nota sobre les pràctiques d'un altre banc que va ingressar 16 milions d'euros en efectiu procedents de la màfia holandesa de la droga.

Segons Cierco, el govern de DA va decidir aleshores sacrificar BPA com a "boc expiatori" per salvar el banc dels setze milions.

Cierco també qüestiona la independència de la justícia, acusant-la de connivència amb el Govern en la tria de candidats "afins" tant al Consell Superior com al Tribunal Constitucional, així com en la inacció de la fiscalia en d'altres causes que poden perjudicar altres entitats financeres o poders fàctics.

També afirma que existeix una "maquinària d'Estat en marxa" que controla mitjans de comunicació, fiscalia, el poder legislatiu i la justícia per generar un estat d'opinió contrari a BPA.

Conclou que "la gestió sobre BPA ha estat catastròfica": tant la intervenció, com la resolució de l'entitat per part de l'AREB.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00