Domingo, 13 de Junio de 2021

Otras localidades

Declaracions inèdites al 'Barçagate': "Algú es va pensar que era com una espècie de xèrif de l'oest"

A La Llotja del 'Què t'hi Jugues!' escoltem àudios inèdits de les declaracions d'Òscar Grau i Román Gómez Ponti i també coneixem el trencament del patrocini de Danone arran d'aquest escàndol de les xarxes socials.

Setmana important al cas Barçagate amb les declaracions d'Óscar Grau (ex-CEO) i Román Gómez Ponti (exresponsable dels serveis jurídics) davant de la jutge del jutjat d'instrucció número 13. Tots dos van declarar en qualitat d'imputats i tots dos van apuntar a Josep Maria Bartomeu com a principal i únic responsable de la contractació dels serveis de monitoratge a les xarxes socials que va recaure en mans de la companyia I3Ventures.

 

Al 'Què t'hi Jugues!' hem tingut accés als vídeos i àudios d'aquestes declaracions. Unes declaracions que van durar unes tres hores i on Román Gómez Ponti va respondre a totes les parts i, en canvi, Òscar Grau no va respondre a l'acusació popular.


Óscar Grau insisteix en la figura de Bartomeu

L'ex-CEO del club diu diverses vegades que el preu dels serveis (uns 3 milions d'euros) podrien haver estat superiors si ell no hagués negociat una rebaixa i també insisteix a assenyalar a Bartomeu com a principal responsable: en una hora de declaració, l'anomena fins a unes 7-8 vegades. Per contra, Gómez Ponti no parla de Bartomeu, però sí que menciona al departament de presidència (Masferrer).

Òscar Grau: "Fue el presidente quien nos indicó que se tenía que hacer esta contratación de estos servicios con esta empresa. Cuando nos llegó esta orden desde presidencia se ejecutó".


Gómez Ponti dispara contra la figura de Noelia Romero

Una de les curiositats de la declaració de Ponti és que confirma que coneixia aquests comptes de Facebook, però, això sí, no els relacionava amb l'empresa contractada (i3Ventures). Més enllà d'aquesta declaració, sorprèn també la duresa contra la qual carrega envers la figura de Noèlia Romero (excompliance officer): "Ese departamento era un desastre, arbitrario, completamente falto de cualquier rigor a nivel procedimental. Confundió sus labores de 'compliance officer' con los de auditoría interna, contaminó todos los circuitos de aprobaciones por estar puesta solo para hacer seguimiento, decía, de trazabilidad. La compliance me acusó ante el comité ético y de transparencia de que yo he obligado al director de marca a firmar uno de los contratos. Él desmintió esto por escrito, dijo que era falso y lo trasladé al mismo comité. Ella me dijo que me tenía que esperar porqué inauguraban un nuevo concepto de inicio de investigaciones de oficio. En aquel momento, allí alguien se pensó que era como una especie de sheriff del oeste, que tenía patente de corso para hacer cualquier cosa y para decidir lo que ellos consideraran conveniente".

En les seves declaracions Gómez Ponti també assenyala als exdirectius Tombas, Calsamiglia i Teixidor, els quals dirigien a Noèlia Romero.


Més noms: exemple a La Masia

D'altres noms que surten a la declaració, per exemple els de Xavi Martín i Xavi Asensi, que són dues de les persones que surten al sumari i que van posar una mica d'impediments per tal que el 'Barçagate' tirés endavant abans que es publiqués a la premsa.

Xavi Martín en aquell moment era el director de La Masia i Gómez Ponti no acaba d'entendre les seves declaracions davant la jutge i a més fa una comparació de: 'Què hagués fet Xavi Martín si en comptes d'arribar-li el contracte de Nicestream li hagués arribat un contracte per comprar pollastres pels jugadors de la Masia': "Me he leído los autos y en el caso del responsable de la Masia me producen hilaridad. Parece que hable de empresas independientes como si pudiera decidir qué factura y qué no factura. Que el responsable de Masia diga que se puede hacer mucho más barato, lo dirá él. Si al señor de la Masia le dicen que hay que comprar los pollos de mejor calidad para los niños, no se preocupe que comprará los pollos de mejor calidad, porque es lo que hay".

 

Fons d'inversió als EUA

Explica Adrià Soldevila que a les seves declaracions, Gómez Ponti diu que se li va demanar a les empreses de monitorització informació sobre Barça Innovation Hub amb la intenció d'obrir un fons d'inversió als Estats Units i fer-hi negoci.

 

Danone trenca el seu vincle amb el club arran del Barçagate

Els companys de La Llotja avui també han avançat una notícia important en sintonia de SER Catalunya: Danone va rescindir un patrocini amb el Barça d'uns 300.000 euros després de les detencions pel cas 'BarçaGate'. Explica Sergi Escudero que no volien que la seva reputació es veiés afectada i van argumentar que els seus valors i la seva ètica no els permetien seguir vinculats.

 

Calendari judicial

15 JUNY: Declaració de Noèlia Romero (excompliance officer). És una declaració separada del judici del BarçaGate però amb clares referències al mateix cas.

30 JUNY: Bartomeu i Masferrer declaren per la querella de Jaume Roures per injúries i calúmnies dins del cas 'BarçaGate'

20 JULIOL: Carlos Ibáñez (I3Ventures) per videoconferència i des de l'Uruguai.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?