Sociedad

Els seixanta

Carles Figuerola, periodista

La Columna (11/06/2021) Carles Figuerola, periodista

La Columna (11/06/2021) Carles Figuerola, periodista

02:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1623400135_051206/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoi

En el transcurs de la vida, molts éssers humans s'han fet el que s'anomena preguntes sense resposta. Qüestions que de moment no tenen una contestació concreta, però qui sap si en el transcurs dels anys quedaran resoltes. Algunes de les més freqüents són de caràcter existencial: Quin és el sentit de la vida?, altres estan vinculades amb l'univers: Hi ha vida en altres planetes?

A totes eixes preguntes sense resposta cal afegir una altra, amb un toc un poc irònic: Per què la vacuna d'Astra Zeneca només es posa als majors de 60 i fins als 65 anys?

Un misteri que s'espera que algú desvele prompte.

Entre els que reben la dosi figuren els que van encetar el conegut com a baby boom a Espanya. El primer any el marca el 1958 perquè la xifra de nadons va superar els 650 mil anuals. El fenomen de tants naixements, quasi tres per família, va aplegar fins al 1977.

Estos primers membres del baby boom van ser el primers xiquets consentits, van conèixer el meteòric creixement de la televisió van viatjar en el 600, van viure la civilització de l'automòbil, la transformació dels diumenges, l'auge de les universitats i molts canvis

Igual que s'ha quedat patent una etapa dels records amb aquella frase 'jo vaig anar a EGB', els que van encetar el baby boom, tal volta podran encunyar en la tardor de les seues vides una nova frase 'Jo em vaig vacunar amb l'Astra Zeneca'.

Ningú s'ha adonat que a una generació acostumada a aconseguir diplomes o guardons honorífics a la seua constància, se l'hauria de concedir alguna classe de gratificació. Com en els pastissets que regalaven cromos. En altres països no s'han tallat a l'hora de premiar a les persones que s'han vacunat. El cas més cridaner és el de la jove d' Ohio que li ha tocat un milió de dòlars en la campanya Vax A Milion.

El grup dels 60 als 65, elegit per a rebre esta vacuna, no demanaria tant. Però si algun obsequi sense importància per a fer patent i recordar el moment , com per exemple un sobre sorpresa, seria tot un detall.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00